Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivamo sve

Sve što niste znali o donjem rublju Victoria`s Secret i najpoznatijim anđelicama

Victoria Secret
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
25.11.2013.
u 11:07

Brend je osnovao Roy Raymond, ogorčen prodavaonicama rublja 70-ih

Roy Raymond, tada prosječan čovjek, početkom sedamdesetih užasno se uzrujavao kupujući supruzi donje rublje.

– Bio sam suočen s punim policama ružnih najlonskih spavaćica i bapskog rublja. Da ne spominjem da sam se u tim trgovinama uvijek osjećao kao uljez – izjavio je Roy poslije, kad je već bio vlasnik Victoria’s Secreta. Ogorčeni Roy 1977. sa suprugom Gaye osnovao je tvrtku u San Franciscu; danas je to najpoznatiji proizvođač donjeg rublja. Osam je godina proučavao tržište donjeg rublja prije nego što je od roditelja i banke posudio 80.000 dolara.

Zamislio je prodavaonicu donjeg rublja za žene u kojoj će se i muškarci osjećati ugodno – prvi je dućan otvoren u šoping-centru Stanford u Palo Altu, zidovi prodavaonice bili su obloženi drvom, posvuda su bili viktorijanski detalji, odakle je došlo i ime brenda. U tri godine Victoria’s Secret zaradio je pola milijuna dolara, što je bilo dovoljno za širenje na nove lokacije. Nakon toga Roy se upustio se i u katalošku prodaju te je uskoro u rukama imao vodeći brend ženskog donjeg rublja, no nakon pet uspješnih godina Raymondovi su Victoria’s Secret prodali tvrtki Limited Brands koja je otvorila butike na još 346 mjesta. Victoria’s Secret postao je 80-ih najuspješniji lanac trgovina, a New York Times je napisao da su besramno seksepilne fotografije zaslužne za to.

Godine 1993. predstavili su Wonder bra, grudnjak koji je zaludio žene te u prvoj godini prodan u više od dva milijuna primjeraka. Godine 1998. Victoria’s Secret dobio je i kozmetičku liniju, zatim i sportsku casual liniju Pink. Ipak, tvrtka Victoria’s Secret možda je najpoznatija po svojim modelima – anđelima, kako ih nazivaju, te po godišnjoj reviji koja u studenom okuplja najpoznatija imena šoubiznisa.

Početak i nije bio baš glamurozan. Prva revija donjeg rublja održana je u kolovozu 1995. godine u newyorškom hotelu Plaza s budžetom od 120.000 dolara. Reviju nije pratio glamur kakav danas vežemo s ovim brandom – nije emitirana uživo, modeli nisu bili popularni poput današnjih, a ni produkcija nije bila na istoj razini. Najpoznatiji anđeo Victoria’s Secreta tada je bila Stephanie Seymour, kasnije poznatija i kao djevojka frontmena benda Guns’n’Roses. Revije su se sljedeće tri godine održavale na istom mjestu, a 1999. sve se promijenilo. Na revijama Victoria’s Secreta danas nastupaju najpopularniji glazbenici: Rihanna, Justin Bieber i Kanye West, a ove godine čast ima Taylor Swift. Za reviju se anđelice zamamnih oblina pripremaju nekoliko mjeseci unaprijed jer u tih nekoliko minuta showa moraju biti u top-formi. Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Doutzen Kroes i Karlie Kloss samo su neke od njih.

Godine 1996. stvoren je Fantasy bra, čija je cijena bila milijun dolara, a na godišnjoj reviji nosila ga je Claudia Schiffer, jedan od supermodela. Od tada svake godine radi se po jedan unikatni Fantasy bra čija vrijednost zbog dragog kamenja kojim je optočen prelazi granice zdravog razuma. Fantasy Bra osmišljen je kao krajnje luksuzan božićni dar, iako je prodan samo grudnjak iz 2004. Nosila ga je Tyra Banks, grudnjak je nazvan “70” i jedini je koji nije prikazan na godišnjoj reviji, već je predstavljen na turneji Victoria’s Secreta.

Ljepotice koje su tijekom godina nosile grudnjak vrijedan nekoliko milijuna dolara su Heidi Klum (jedina s čak tri izlaza u Fantasy bra grudnjacima), Miranda Kerr, Karolina Kurkova, Adriana Lima i Gisele Bundchen čiji je grudnjak vrijedio 15 milijuna dolara. Ušao je čak i u Guinnessovu knjigu rekorda. Prošli je tjedan Candice Swanepoel na svom tijelu predstavila Royal Fantasy ukrašen dijamantima, rubinima i žutim safirima vrijedan više 10 milijuna dolara, a poseban je ukras i 52-karatni rubin u obliku kruške.

Trenutačno je na internetskim stranicama VS-a deset supermodela koji predstavljaju brend. Iako se naziv anđelice sada odnosi na glasnogovornice Victoria’s Secreta, nastao je prema modelima reklamnih kampanja koje su uz rublje nosile i krila. Godine 1997. bile su to Helena Christensen, Karen Mulder, Daniela Peštová, Stephanie Seymour i Tyra Banks. Anđeli se s godinama mijenjaju, a službena lista modela uvijek se objavljuje prije glavnog događaja. Godišnji show od 1999. uživo se emitira u udarnom terminu na američkoj televiziji. Mjesto održavanja showa u kostimiranom rublju i sa scenografijom koja plijeni pažnju baš poput tijela modela mijenja se po gradovima od Miamija, Los Angelesa do Cannesa.

Od 2011. godine proračun za njega je 12 milijuna dolara. Nije teško izračunati koliko je to puta više od one prve revije u newyorškoj Plazi. Tisuće kristala, kostimi od kojih zastaje dah, četrdeset najljepših modela koji šeću pistom dok neki od najpoznatijih svjetskih pjevača i bendova stvaraju prikladnu glazbenu kulisu. I, naravno, nezaobilazna velika anđeoska krila. No anđeli Victoria’s Secreta nisu stali na tome. Ima tu i paunova perja, leptirovih krila, a s godinama neke su se pretvorile i u đavolice. A show se nastavlja.

>>Impresivno rublje i najljepše žene svijeta: Održana još jedna revija VS-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije