Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mirovine vojnicima NDH odobrio antifašist Mesić

\'07.12.2009., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic prima vjerodajnice u Uredu predsjednika na Pantovcaku. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/Pixsell
22.10.2013. u 12:00

Zakonske izmjene u korist vojnika NDH potpisao je 1993. tadašnji predsjednik Zastupničkog doma Sabora – Stjepan Mesić.

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, svaki napad na sebe poput nedavnih optužbi za navodnu umiješanost u aferu Patria tumači napadom na antifašizam. Samozvani čuvar antifašističkih vrijednosti sigurno se stoga neugodno iznenadio napisom u Jutarnjem da Hrvatska danas isplaćuje iz proračuna 348 milijuna kuna za mirovine 13 tisuća pripadnika ustaških jedinica. Tko li je to odobrio, sigurno se zapitao antifašist Mesić, a odgovor je mogao dobiti u nastavku teksta. Zakonske izmjene u korist vojnika NDH potpisao je 1993. tadašnji predsjednik Zastupničkog doma Sabora – Stjepan Mesić.

Ne smije preko granice, a MUP ne zna zašto

Ivica Gržinić, bivši dogradonačelnik Pazina, požalio se Glasu Istre na svoj bizaran slučaj. Gržiniću je bez objašnjenja zabranjen ulazak u sve zemlje Schengena, a on pretpostavlja da je uzrok tome krađa njegove putovnice davne 1977. godine. S vremenom je doznao da je protjeran iz Francuske i Njemačke pa sumnja da se njegovim identitetom poslužila druga osoba, ali službeno objašnjenje od MUP-a nikad nije dobio. A dok dočeka odgovor, ući ćemo i mi u Schengen pa će mu biti svejedno.

Milanović ipak točno predvidio ishod izbora u SDP-u

Zoranu Milanoviću, predsjedniku SDP-a, ispunila su se očekivanja na izborima za šefa zagrebačkog ogranka stranke. “Očekujem da pobijedi onaj koji dobije više glasova”, izjavio je u nedjelju nepogrešivi vođa SDP-a.

8 sati rada, 8 dana stanke i 8 tjedana godišnjeg

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava, govoreći na radiju Soundset o izmjeni Zakona o radu izjavio je kako se “podjela na 8 sati odmora, 8 sati rada i 8 sati spavanja u današnje vrijeme može zaboraviti”. Kako ne želimo vjerovati da socijaldemokratski političar želi dokinuti ovo davno stečeno radničko pravo, valja nam pretpostaviti da je riječ o nekom modernom, autentičnom hrvatskom rješenju kojim će se optimizirati radno vrijeme. Primjerice, na tragu radnog vremena saborskih zastupnika koji ionako moraju dići ruke za izmjene zakona o radu. Možda svi mi imamo pravo na osam sati rada tjedno, osam dana stanke mjesečno i osam tjedana godišnjeg odmora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?