Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rizik za organizam

Znate li što je sindrom otpornosti na inzulin i zašto je opasan?

zaljubljeni par, klupica
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
29.04.2014.
u 10:10

Sindrom otpornosti na inzulin karakterizira potreba za velikom količinom inzulina radi pretvaranja glukoze u energiju

Sindrom otpornosti na inzulin karakterizira potreba za velikom količinom inzulina radi pretvaranja glukoze u energiju a povećava rizik od srčanih oboljenja.

Tijekom vremena, smanjuje se razina kroma u organizmu, minerala koji potpomaže funkciju inzulina. Pojedini stručnjaci zato preporučuju uzimanje krom pikolinata (od 200 do 1000 mg dnevno) zbog smanjenja otpornosti na inzulin.

Unošenje biljnih vlakana (žitarica i mahunarka) u prehranu također je izuzetno korisno.

Ovisno o krvnom statusu (parametrima rada vitalnih organa), i druge vrste dodataka prehrani mogu biti od velike pomoći.

Niacin podiže razinu dobroga kolesterola (HDL) koji čisti naslage u arterijama; folna kiselina i drugi vitamini iz kompleksa B snižavaju razinu za srce štetnoga homocisteina; magnezij regulira rad srca (ublažava aritmiju).

>>Ako osjetite neke od ovih simptoma, pripazite, možda je - dijabetes

>>Ovo je 7 zaista čudnih znakova kojima će vam tijelo poslati poruku – bolestan si!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije