Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stijena na leđima

Žene osjećaju krivnju barem jednom na dan. Ovo je 10 najčešćih razloga zbog kojih se 'grizu'

žena
Foto: Thinkstock
1/2
20.05.2014.
u 08:20

Jeste li vam dosta čitanja i slušanja o tome kako morate organizirati vrijeme i obveze i više vremena provoditi s djecom kako ne biste bili nesretni? Niste jedini.

Čak 96 posto žena osjeti krivnju barem jednom na dan i to loše utječe na njihovo zdravlje, pokazalo je nedavno istraživanje.

Jeste li vam dosta čitanja i slušanja o tome kako morate organizirati vrijeme i obveze i više vremena provoditi s djecom kako ne biste bili nesretni? Niste jedini. Ovo je 10 najčešćih uzroka krivnje koju žene osjećaju i s njima žive.

Premalo vremena s djecom

Većina zaposlenih majki "rastrgane" su između posla i obitelji. Osjećaju krivnju što ne provode dovoljno kvalitetnog vremena sa svojom djecom.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ne uspijevaju smršaviti

Više od 70% žena izjasnilo se kako su barem jednom u životu pokušale provesti neku dijetu da skinu suvišne kilograme i to bez uspjeha. Ako postoji volja postoji i način. Treba naći najbolji način, odnosno pronaći način vježbanja koji će vas zadovoljiti i zbog kojeg nećete brzo odustati.

Troše novce na sebe

Odlazak u kupovinu nekima je proces opuštanja, ali može biti i veliki stres. Posebice ako ste u škrpicu s iznosom kuna na računu, a onda kupite nešto za sebe. Ne očajavajte, morate se ponekad s nečim počastiti, makar samo i radi podizanja samopouzdanja i osjećaja sreće.

Partner je nesretan

Žene često osjećaju krivnju ako je njihov partner nesretan. Smatraju da nisu učinile dovoljno da bude sretan. Ako imate takav osjećaj, sjednite s partnerom za stol i razgovarajte o tome što vas muči.

Kasne

Žene često kasne.Ponekad jer im treba više vremena da se urede, ponekad zbog gužve u prometu ili zbog toga što rade više stvari odjednom pa kasnije kreću iz kuće. No, bez obzira na to, ako ste već u autu ili u nekom sredstvu javnog prijevoza, grižnja savjesti zbog toga što kasnite neće puno pomoći. Ništa ne možete promijeniti. Opustite se, a idući put svakako pazite da krenete ranije.

Nisu savršene domaćice

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ženama često bude trn u oku spoznaja da nisu najbolje domaćice na svijetu. I zbog toga se grizu. Najčešći razlog tome leži u tome da su si postavile visoke standarde koje ne mogu dostići. Ako vam ne ide uređivanje torte, nemojte to raditi i živcirati se kada ne uspije. Spremite ono što vam ide od ruke i time impresionirajte goste koji su vam došli na večeru ili proslavu.

Zaboravljaju rođendane

Zaboravile ste nečiji rođendan? Nije ni čudno ako trčite 12 sati da stignete sve obveze koje su stavljene pred vas. Osoba kojoj ste zaboravili čestitati najvjerojatnije vam to neće uzeti za zlo, čestitajte joj prvom prilikom i ispričajte se za propust. Idući put postavite alarm na svom mobitelu da vam javi nečiji rođendan i neće biti brige.

Vrijeme za sebe

U vrijeme kada tjedan proleti u obavljanju mnogih obveza, nije čudno da žene osjete potrebu za malo svog "mira i tišine", odnosno vremena samo za sebe. Dobro će vam doći tih pola sata koje ste si uzele da nalakirate nokte ili odete na frizuru. Nemojte zbog toga imati grižnju savjesti. Ponekad morate misliti i na sebe da bi bile sretnije i opuštenije i lakše obavljale ostale obveze koje vas i dalje čekaju.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Osjećaj da su iznevjerile roditelje

Zbog užurbanog tempa, žene se često grizu i zbog toga što nisu stigle napraviti dovoljno za svoje roditelje. Ne brinite, oni vas neće osuđivati ili vam uzeti to za zlo. Uzmite barem pet minuta pauze na poslu i nazovite ih da ih čujete.

Rekle su "ne"

Žene od malena uče kako se moraju brinuti za ostale članove obitelji. S tim odrastaju i često će se "bojati" nekome reći NE. Odvažite se i ako procijenite da nešto ne možete, ne stignete ili ne želite napraviti, nemojte. Recite to i nemojte se zbog toga gristi. Bolje je reći kada nešto ne možete nego preuzeti apsolutno sve na sebe i onda sve napraviti površno. Nije to najbolje rješenje, zar ne?

>>Upozorenje: Roditeljstvo se odgađa, a sve više je neplodnih parova

>>Ovaj će video svaku ljubiteljicu mode natjerati na plač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije