Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Zeleni čaj pomaže gradnji mišićne mase

caj
Luka Klun/PIXSELL
28.04.2013.
u 12:10

Ljudski hormon rasta proizvodi hipofiza. Usporava se starenjem, pa se pronalaze metode koje će potaknuti dodatnu proizvodnju ovog hormona. Uvelike pomaže ispijanje zelenog čaja...

Zeleni čaj "pojačava" razinu proizvodnje hormona rasta HGH potrebnog za izgradnju mišića i dobivanje mišićne mase. Ovaj hormon ne samo da pojačava izgradnju mišićne mase već i smanjuje udio masnoće u tijelu, te poboljšava zdravlje srca i krvnih žila. Povećane razine HGH-a zaslužne su i za bolje raspoloženje, bolje spavanje i jači libido, tvrde stručnjaci koji su proveli istraživanje u Američkom centru za alternativnu medicinu. Istraživanjem se utvrdilo da je jedna od aktivnih supstanci u zelenom čaju epilgalokatehin galat (EGCG) ima izravan utjecaj na nivo hormona rasta.

Istraživanje je trajalo 90 dana. Jednoj je grupi ispitanika davana dijetna hrana i zeleni čaj, dok je druga dobijala placebo. Oni koji su uzimali zeleni čaj na kraju studije imali su povišeni nivo hormona rasta za 320 posto. Ispitanici na placebu imali su svega 20 posto rasta mišićne mase. Osim toga, ispitanici koji su pili zeleni čaj imali su i rast IGF-1 hormona za 24 posto, dok je rast u placebo grupi bio 15 posto. Odlično je bilo i to što su ispitanici na zelenom čaju izgubili tri puta više kilograma od onih na placebu, prenosi Personal Fitness Research.

Što je to hormon rasta?

Ljudski hormon rasta proizvodi hipofiza. Usporava se starenjem, pa se pronalaze metode koje će potaknuti dodatnu proizvodnju ovog hormona ne bi li se dosegao tjelesni maksimum što je posebno važno za vrhunske sportaše. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije