Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bojana gregorić vejzović

'Zabrinjavajuće kombinacije pravi su mi lijek protiv trenutaka depresije'

bojana gregorić
Foto: Franjo Matković
1/5
06.04.2014.
u 10:27

Poznata glumica, kći glumice i producenta, Bojana Gregorić Vejzović prava je zvijezda na domaćoj sceni.

Poznata glumica, kći glumice i producenta, Bojana Gregorić Vejzović prava je zvijezda na domaćoj sceni. Članica je Gradskog dramskog kazališta Gavella, dobitnica brojnih nagrada, među kojima je Nagrada hrvatskog glumišta, Večernjakova Zlatna ruža i Zlatni histrion. Već kao osmogodišnja djevojčica plesala je balet, ali priznaje da joj balet nimalo ne nedostaje. “Ni sekunde. Otišla sam iz baleta kada je ples postao borba s boli zbog ozljede kuka i bila sam željna novih iskušenja. Nisam ni sanjala da ću u glumačkom poslu imati toliko sreće i blagoslova i raditi s tako puno sjajnih ljudi.”

Roditelji su se protivili njezinoj želji da nakon diplome klavira i klasičnog baleta upiše Akademiju dramskih umjetnosti. Poznavajući ljepotu, ali i zamke tog zvanja, bili su zgroženi njezinim odabirom. “Roditelji su mi savjetovali da ne svodim ideale na moguće ostvarivo, nego da im se trudim ostati vjerna. Poželjeli su mi puno sreće jer je u glumačkom poslu to ponekad presudno. Susrela sam mnoge divne talentirane ljude koji samo zbog loše sreće nisu nažalost imali priliku puno igrati niti se u potpunosti glumački ostvariti.”

Da netko od Bojanine djece izabere također glumački put, kaže da bi im ona bila najveća podrška, ali i iskren kritičar jer se od kritike uči i napreduje.

Bojana trenutačno glumi u predstavi “San ivanjske noći” koja je odigrana više od 130 puta. “Igram predstave koje su na repertoaru mog matičnog kazališta Gavella. ‘Ledu’, ‘Četvrtu sestru’ koja je već sedam godina na repertoaru te ‘San ljetne noći’. Nedavno sam imala premijeru predstave ‘Tri sestre’ i dobili smo sjajne kritike. Garantiram svima koji pogledaju predstavu da će se nasmijati do suza, ali da će i plakati s nama.”

Naglašava kako su joj u poslu ipak najbitniji ljudi s kojima radi. “Najvažnije je raditi s dobrom ekipom, tada je bilo koji medij užitak. Dok kazalište predstavlja kreativno proučavanje u hramu kazališne tišine te se nakon premijere ansambl poput maratonaca sprema na izvođenje i do 150-200 puta, stvaranje filma ili serije posao je za koji ne znate do kraja kako će izgledati. Pravo naličje prvi put vidimo često tek s publikom, kada završni pečat daju redatelj i montažer. U svakom pronalazim veselje i iznenađenje.”

“Moj izvor energije i veselja su moji superheroji, a to je moja mala obitelj. Kritiku uvijek sagledavam kao konstruktivno upozoravanje na greške koje treba ispraviti, dok su pohvalne veliki vjetar u leđa i zadovoljstvo. Pa svi volimo biti pohvaljeni, voljeni, to je u iskonskoj prirodi svakog normalnog čovjeka”, napominje lijepa crnka.

Foto: Franjo Matković

“Obožavam putovanja, istraživanja novih gradova i kultura. Volim se vraćati u Pariz jer se na njegovim ulicama ne osjećam strancem, no New York nisam vidjela i to mi je zasad neostvarena želja”, ističe naša sugovornica.

Za svoj modni stil smatra da joj savršeno pristaje. “Nemam uzora, nosim što smatram da mi pristaje i često to ovisi o trenutačnom raspoloženju. Krpice su zabavne dok predstavljaju oblik igre, ali kada to preraste u imperativ, onda mi je to jako odbojno. Više cijenim hrabru pogrešku od dobre kopije.”

Ima tu dosta nezavidnih izdanja, kada mi upute rečenicu: Joooj, sličite malo na Bojanu Gregorić Vejzović.

Sa smijehom ističe kako je u parku s djecom često u neskladnim kombinacijama. “Trudim se da moj stil bude u skladu s mjestom na koje idem, volim eleganciju kada su premijere u pitanju. Moji sugrađani me uistinu mogu vidjeti u nemarno neskladnim kombinacijama kada sam po parkovima s djecom. Ima tu dosta nezavidnih izdanja, kada mi upute rečenicu: Joooj, sličite malo na Bojanu Gregorić Vejzović.”

Za crveni tepih elegantna glumica zna što izabrati. “Prije premijera uglavnom razmišljam o ulozi i kako prebroditi tremu, koja je uvijek prisutna na početku predstave, i kako odraditi ulogu najbolje što mogu. Onda nekako u 5 do 12 shvatim da treba nešto i odjenuti na prijam poslije. To uglavnom dođe spontano i tada mi uskaču prijatelji dizajneri, Ivica Skoko ili dvojac Envy room. Nekada znam i sama improvizirati. Nije čovjek uvijek raspoložen za isti dizajnerski rukopis, a oni kao profesionalci to razumiju i prihvaćaju.”

Na pitanje o modnom i beauty fijasku, odgovara: “O da, bilo je svega, od fluorescentnih majica kombiniranih s tigrastim uzorcima, smiješno zabrinjavajućih kombinacija. Te su fotografije sada pravi lijek protiv trenutaka depresije.

Komentara 2

SE
sestrićna
12:07 06.04.2014.

ništa bez filmića... ako želi zaraditi lovu na obuku kod sevke..

KO
korisnicc
12:04 06.04.2014.

Iako mi nije baš nešto ispala na tim fotografijama, naša najljepša glumica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije