Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola

Za pulsku Arenu i moderne gladijatore turisti palac dižu gore

Arena
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
18.07.2015.
u 14:30


Puljane nasmijava šala da bi Arenu zbog starosti trebalo malo popraviti

Kod domaćih je aktualna tema – Muzil. Vojska se povlači iz tog dijela grada u korist budućih turističkih sadržaja, a javnost prosvjeduje jer želi sadržaje koji će i sami moći koristiti.

– Oni hoće raditi hotele i golf-terene, a mi bismo nešto što će koristiti nama, Puljanima – kažu mi na tu temu na Forumu.

Turiste peticije ne zanimaju, ali redom ih oduševljavaju Svjetleći divovi, instalacija Deana Skire, koji je reflektorima teškim 40 tona osvjetljava brodogradilišne dizalice na Uljaniku.

Ono što će turiste privući su i Gladijatorske igre, koje se u Areni održavaju od lani, tijekom cijelog ljeta, skoro svakog tjedna.

– Bude čak i krvi. Spektakl je, pun je amfiteatar, a građani okreću prst – govori mi bračni par iz Pule te dodaje:

– Ima gledatelja koji prst okreću prema dolje, no ti su rijetki, mi svakom borcu plješćemo i želimo mu da ostane živ...

Pričam Puljanima štos komičara Željka Pervana, koji sam čuo u njegovoj radioemisiji, a kojeg se sjetim svaki put kada na nekoj razglednici ili televiziji vidim Arenu.

– Samo se sramotimo pred svijetom, ljudi tu dolaze s fotoaparatima, kamerama i snimaju tu starinu i ruševinu. Ima ih sa svih strana, Japanci, Francuzi, Nijemci... Pa mogli smo bar učiniti nešto da malo popravimo izgled Arene, mogli smo bar povući krov, staviti crijep, makar na ove rupe od prozora postaviti PVC – bio je Pervanov vic.

Zamišljamo zajednički Arenu s PVC prozorima, smijemo se, nitko se ne ljuti...

>> Kraljevska pozornica u pulskoj Areni čeka Tonya Cetinskog na koncertu 11.08.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije