Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probajte!

RECEPT DANA Viralni 'magični kolač' u tri sloja: Izvrsna slastica koju je neočekivano lako napraviti

Instagram
26.10.2023.
u 11:30

Ovaj je kolač postao hit na društvenim mrežama gdje se korisnici hvale kako je njima uspio, a svi redom kažu da ga je zaista lako napraviti.

Oni koji su ga radili kažu da se čarolija događa kada se tijesto za čarobni kolač u pećnici odvoji u tri sloja; zahvaljujući prilično niskoj temperaturi pećnice od 162 °C. Budući da su redoslijed i priprema sastojaka presudni za uspjeh, svakako dobro odvojite žumanjke od bjelanjaka pazeći da u bjelanjcima nema komadića žumanjka, a zatim ih istučete u čistoj i suhoj zdjeli (najbolje metalnoj ili bakrenoj. Kad umiješate bjelanjke u tijesto, nemojte previše miksati; zapravo, bjelanjci bi trebali učiniti tijesto grudastim. Na kraju ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego što ga narežete, što će omogućiti da se krema stegne i da se može lagano poslužiti.

Trebate:

4 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
3/4 šalice šećera
komad maslaca, otopljen
3/4 šalice višenamjenskog brašna
2 šalice mlijeka
šećer u prahu, za posipanje kolača

POGLEDAJTE VIDEO:


Zagrijte pećnicu na 162 °C i obložite kalup za tortu promjera 22 cm papirom za pečenje. Razbijte jaja u zdjelu, pažljivo odvojite žumanjke i bjelanjke. Zdjelu s bjelanjcima stavite sa strane. U zdjelu sa žumanjcima dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane blijedožuta, oko jedne minute. Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac i tucite dok se sastojci dobro ne sjedine, oko 30 sekundi do 1 minute. Dodajte brašno i tucite smjesu dok se ne sjedini. Ulijevajte mlijeko u ¼ šalice odjednom i tucite smjesu svaki put nakon dodavanja još mlijeka. Stavite na stranu.

Uzmite bjelanjke i istucite ih mikserom u čvrsti snijeg. Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto, trećinu po trećinu, dok se ne sjedine. Pazite da ne izbijete zrak iz bjelanjaka. Tijesto treba biti rijetko, ali grudičasto. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu. Pecite dok vrh ne porumeni i dok se kolač ne trese kad lagano protresete lim, oko 40 do 50 minuta. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i po vrhu pospite šećerom u prahu. Narežite na kriške i poslužite sa šlagom i po želji svježim voćem. Uživajte!

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji

Komentara 3

DE
Dex
21:18 27.10.2023.

Andra a zašto bih morao išta utipkavati u Google? Samo radi nesposobnog novinara?

DE
Dex
19:08 26.10.2023.

a veličina šalica je? pet kila? pola kile? sto grama? komad maslaca? koliki komad? veliki? mali? pol kile? tri deke? kakvo je to višenamjensko brašno? ... ebalo vas prepisivanje američkih recepata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije