Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vincekovo

Večernjakov kum pobrao grožđe za vrhunsko predikatno vino

'berba2_dev_ziv_301205'
'Photoshop'
23.01.2010.
u 09:00

Od ovih 1800 trsova dobit ću 200-tinjak litara vrhunskog predikatnog vina. Dva i pol decilitra ovakvog vina na tržištu postiže cijenu od 40-ak eura - kaže Boris Drenški

Boris Drenški iz Rusnice pokraj Huma na Sutli, dobitnik šest najprestižnijih međunarodnih vinskih priznanja – Decanterovih zlatnih medalja – jučer je, o blagdanu zaštitnika vinara i vinogradara sv. Vinka, obrao 1800 trsova prosušenih bobica rajnskog rizlinga. Već petu godinu zaredom Drenški tradicionalno bere na Vincekovo ne bi li dobio predikatno vino sv. Vinka, kojemu je već petu godinu zaredom kum i Večernji list.

– Uz ledenu berbu, berba prosušenih bobica vrhunac je u proizvodnji vina. Od ovih 1800 trsova dobit ću 200-tinjak litara vrhunskog predikatnog vina. Dva i pol decilitra ovakvog vina na tržištu postiže cijenu od 40-ak eura – rekao nam je Boris Drenški, vlasnik svog vinskog carstva Bodren, koji na dva hektara vinograda od 7000 trsova proizvodi predikatna vina. Nakon jučerašnje berbe, Drenški je čokote zalio vinom i objesio kobasice o trsove ne bi li mu i ove godine vinograd podario još pokoju svjetsku medalju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije