Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša navika

Već 30 godina jede samo sendviče sa sirom: 'Svaki puta kada jedem novu hranu imam napad panike'

Shutterstock
16.09.2019.
u 13:49

Mama iz Engleske ima problem s prehranom već 30 godina, a bez obzira na savjetovanja jednostavno ne može jesti normalno

April Griffiths (29) je majka dvoje djece, a već 30 godina jede jedino sendviče sa sirom za doručak, ručak i večeru jer se boji ostale hrane. Čak se podvrgnula i hipnoterapiji (vrsta psihoterapije u kojoj je glavni naglasak na hipnozi) koja također nije pomogla. 

Foto: Shutterstock

"Svaki puta kada probam novu hranu, imam napade panike. Cijelo tijelo mi se trese i užasno sam nervozna. Strah od gušenja i drugačije teksture hrane me plaši i iako sam pokušala pojesti malo riže, tjestenine ili povrća, nikada nisam uspjela progutati do kraja bez povraćanja", rekla je mlada mama za Mirror. 

Ljude koje tek upozna uvijek prvo mora upozoriti na svoje prehrambene navike, a isto je morala napraviti i kada je tek upoznala svojeg supruga Leigha. 

Foto: Shutterstock

"Muž me uvijek nagovara da probam novu hranu, ali to jednostavno nije moguće. Mislim da ću cijeli život jesti sendviče sa sirom. Već su mi dosadni, ali čak i nakon godina savjetovanja ne mogu pobijediti svoju fobiju", otkrila je za Mirror. 

Nekada jede sir u tostu, ali u tom slučaju sir mora biti vruć. S obzirom na to da zna kako se radi o siru, April ga u ovom obliku pojede bez problema. Jedina hrana koju može jesti uz sendviče od sira je čips i to onaj s okusom sira i luka. Također, dnevno popije tri velika pakiranja soka od naranče kako bi dobila barem malo vitamina.

Foto: Shutterstock

Kada njezina djece vide da April za večeru jede čips i ona požele isto. Upravo zato April jede u drugoj prostoriji kako djeca ne bi razvila isti poremećaj u prehrani. 

Originalne fotografije možete vidjeti ovdje. 

Pogledajte što jesti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Komentara 2

ED
edvardl
14:13 16.09.2019.

Žena ima 29 god. a već 30 god. jede samo sendviče sa sirom??? Bravo nepismeni novinari!

Avatar jumanji
jumanji
14:33 16.09.2019.

Pa za takve probleme postoji ljekar..psihijatar npr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije