Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Žene se sve rjeđe udaju, a razlog za to su siromašniji muškarci?

Ženama je sve teže pronaći prikladnog partnera za brak i to je usko povezano s činjenicom da sada muškarci uistinu zarađuju manje.
10. rujna 2019. u 09:23 3 komentara 1022 prikaza
Foto: Getty Images

Ako je vjerovati istraživanju objavljenom u Journal of Family and Marriage, stopa sklapanja braka na prostoru Amerike značajno otpada zbog manjka 'ekonomsko privlačnih' muškaraca. Rezultati ovog istraživanja ne znače kako žene traže samo bogataše već ukazuju na to da žele određenu dozu stabilnosti.

Odlična ideja Batman u Puli: Popularni superjunak dopratio mladenku do oltara

- Većina Amerikanki se želi udati, ali trenutno postoji manjak muškaraca za brak- muškaraca sa stabilnim poslom i dobrim prihodom- što značajno otežava njihove želje- kazao je Daniel Lichter, jedan od autora istraživanja. 

Objasnio je i kako je ženama teže pronaći prikladne partnere te kako se situacija samo pogoršava ukoliko su dio rasne ili etičke manjine.  U istom su problemu žene jače i slabijeg socio-ekonomskog standarda, jedne s dna, a druge s vrha financijske ljestvice. Upravo je ovo razlog zašto se mnoge žene udaju 'ispod' od svog standarda.

Vrlo zabavno Neobično vjenčanje: Sestra mladenke došla odjevena kao dinosaur

Znanstvenici su koristili već oženjene muškarce kako bi kreirali lažne profile potencijalnih supruga. Kada su profile pokazivali slobodnim ženama bolje su kotirali već oženjeni muškarci od onih slobodnih. Lažni profili muškaraca zarađivali su 58% više novca od trenutno raspoloživih muškaraca, a stopa zaposlenosti bila je viša za čak 30%. Istraživanje je otkrilo kako trenutno postoji velik deficit potencijalnih muškaraca za brak.

- Mnogi mladi muškarci ne dopridonose puno bračnoj razmjeni, a velika razlika može se pronaći i kod obrazovanja. Mlade žene su u prosjeku obrazovanije od svojih vršnjaka- dodao je Lichter za Metro.co.uk.

Pogledajte ljubavne savjete kumica s Trešnjevke:

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu