Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praktično i za roditelje

Agramerice djecu vode gradom i uče ih povijesti: Saznali sve o banu, Mandi, Gričkom topu...

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/9
11.11.2019.
u 10:13

Ove tri mame odlučile su pokrenuti ture po Zagrebu kako bi klince naučile sve o gradu. Svake subote i nedjelje možete ih pronaći kod Manduševca od 10 sati na dalje

Dok roditelji piju kavu na špici ili obilaze Dolac u potrazi za friškim voćem i povrćem, Vanja, Kristina i Renata šeću njihove klince po Gornjem gradu i pričaju im priče o povijesti Zagreba. I svi sretni! 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

- Nas tri smo prave Zagrepčanke i obožavamo svoj grad. Mame smo, imamo već punoljetnu djecu te smo primijetile da klinci danas ne poznaju svoj grad. Zato smo osmislile program koji će mališanima približiti metropolu na zanimljiv način – priča Vanja Granić, koja je s Kristinom Andreić i Renatom Palčić osmislila "Agramerice". Inače, sve tri su licencirane vodičke, ujedno zaposlene u raznim sektorima. Vanja radi u HNK, Kristina radi u zdravstvu, a Renata je ekonomistica. 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

- Do sada smo najviše radile turističke dječje grupe po izletima i višednevnim putovanjima, no primijetile smo potrebu za ovim tipom tura. Zato smo odlučile napraviti nešto praktično ne samo za djecu, već i njihove roditelje – nastavlja Vanja.

- Planovi su nam šetati gradom, voditi klince po tramvajima, vlaku i uspinjači, voditi u muzeje, razgled kazališta, u zvjezdarnicu… 

Uskoro će i osnovnim školama ponuditi interesantne ture u sklopu terenske nastave, no, veli Vanja, neću otkriti baš sve! 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Vanjina ideja ima još više smisla kad se sjetim koliko malo imamo vremena za jednostavnu šetnju gradom, jer smo uvijek u nekim angažmanima, nikako da se u centar ili na Gornji grad uputimo bez nekog povoda, naprosto zato što volimo svoj lijepi grad. 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

A sada će se Agramerice pobrinuti da naši klinci saznaju sve o banu, Mandi, kuli Lotršćak, Gričkom topu, Kamenitim vratima, šestinskim kišobranima, Tkalči, Markovom trgu… 

Ture su svaku subotu i nedjelju, od 10 do 11.30 i 12 do 12.30, a dejt je kod Manduševca! Cijena je 50 kuna po djetetu. 

Ovaj kestenjar kestene na Cvjetnom trgu prodaje već 47 godina:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije