Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječi hvale

Britanska novinarka oduševljena Hrvatskom: 'Istra je Toskana za milenijalce'

Getty Images
07.11.2019.
u 11:24

Svidjelo joj se cijelo putovanje, a posebno ju je oduševila hrana, od koje najviše tartufi, a pohvalila je i prirodne ljepote

Novinarka britanskih dnevnih novina The GuardianEva Wiseman posjetila je Istru, a svoje je putovanje detaljno opisala u tekstu. Oduševile su je ljepote Istre, posebice Rovinja, ali i hrvatska povijest, traženje tartufa, kao i naša hrana. Evo što je još napisala. 

Foto: Getty Images

Svoj je odmor u Istri opisala kao idealan, a napisala je i što su sve radili i što su vidjeli. Najviše ju je oduševio Rovinj, a potom i Brijuni. 

"Dani u Istri prolaze ovako - kupanje, sladoled, šuma, riba. Izlet na otok, tanjur domaće pašte, je li ovo savršena destinacija za odmor?" pita se novinarka. "U jednom se danu mogu tražiti tartufi sa psima, poslušati koncerte u nekadašnjoj gladijatorskoj areni te uživati na plaži ili u bazenu", napisala je u tekstu. 

Nije mogla sakriti ni svoje oduševljenje ljepotama Istre, kao ni hranom. Preporučila je maslinovo ulje, salame i sir i tartufe. "Ovo je Toskana za milenijalce, hrana je pod utjecajem obližnje Venecije, zeleni maslinici u unutrašnjosti proizvode nagrađivana ulja, more je instagramski plavo i okružuje ribarska sela. Uspoređuje se često upravo s Italijom, ali zbog puno nižih cijena privlači puno mlađih turista od talijanskih destinacija", napisala je novinarka. 

Foto: Getty Images

Rekla je kako su bili i u Buzetu, gdje su zajedno sa psima i obitelji koja se bavi pronalaskom tartufa, tražili ove gljive. "Slijedili smo ih u šumi, gdje kombinacija hrasta i lješnjaka te vlažnog tla ovo čini jednim od najbogatijih terena na svijetu za bijele tartufe." Kasnije su bili u restoranu na ručku gdje su jeli tjesteninu s tartufima, a pohvalila je i samu ponudu. Rekla je kako je ovo bio najjeftiniji obrok na jelovniku, ali i kako je konobar ribao tartufe sve dok tjestenina više nije bila vidljiva. 

Osim toga, posjetili su i Brijune, sa safari parkom i rimskim ostacima, dok su idući dan bili na Crvenom otoku kod Rovinja. 

Foto: Getty Images

Spomenula je i pulsku Arenu, kao i cijelu njezinu zanimljivu povijest. Za Rovinj je napisala kako ima uske kamene uličice, brojne slastičarnice te mačke koje se nalaze posvuda. Kako bi što bolje prenijela svoje doživljaje čitateljima, u tekst je stavila i fotografije Rovinja, pulske Arene te traganje za tartufima u šumi. 

Pogledajte što kaže Hakik Ibraimi koji kestene prodaje već 47 godina na Cvjetnom trgu: 

Ključne riječi

Komentara 6

MM
marko_markovic
21:14 07.11.2019.

Rovinj, pitoreskni i romantičan grad. Kolovoz 2019. U gradu prepunom turista, u sred bijela dana nestaje 40-godišnji policijski inspektor. Signal mobitela nestaje nakon par sati. Proglašava se njegov nestanak, a nakon 3 dana biva pronađen mrtav u moru. Pretužno je i zabrinjavajuće da javnost nije dobila nikakvu informaciju o nemilom događaju, kao da svi to žele zaboraviti što prije i da odgovor nitko ne traže, a još manje priželjkuje. Strašno ! Poluotokom periodički nestaju životi poznatih i utjecajnih ljudi pod vrlo neobičnim i čudnim okolnostima, što biva zatomljeno neznanim zavjetom šutnje. To nije svijet kojeg smo izabrali, i kojeg želimo, to je stvarnost koju turistička propaganda ne može prekriti šarenim bajkama o nepostojećem Raju.

WI
winminniania
11:56 07.11.2019.

Istra je jedina i ostala pristojna i civilizirana u Hrvatskoj, zato sto tamo nema HDZ-evaca. Turisti ovamo na zapadu samo i hvale Istru, nisam ih cula da hvale nesto drugo u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije