Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Uzimate ručnike, ogrtače? Doznajte što zapravo smijete uzeti iz hotelske sobe

Hotelske sobe
Foto: Getty Images
1/3
22.03.2019.
u 07:50

Ma koliko ti ručnici bili mekani i ugodni, nisu vaši...

Ako putujete i katkada noćite u hotelskim sobama, zasigurno ste barem jednom kući ponijeli "suvenir", neki toaletni pribor iz hotelske kupaonice i sl.

Možda ste iskoristili i jutarnji švedski stol kako biste u torbu spremili poneki zalogaj "za kasnije". No, neki idu tako daleko da kući nose i ručnike, posteljinu, navlake za WC školjke ili bilo što, što se iz sobe može fizički spremiti u torbu i ponijeti. Neke stvari u sobi su besplatne, odnosno možete ih ponijeti bez grižnje savjesti, no za neke biste lako mogli optuženi za krađu. 

Hoteli South Place međunarodni su lanac s bazom u Londonu. Prilično su velikodušni kada je riječ o besplatnim sitnicama. 

Glasnogovornik tvrtke izjavio je za Metro.co.uk: ''U naše hotele dolaze najčešće poslovni ljudi i odabrali smo u hotelske sobe staviti proizvode za higijenu i njegu tijela u praktičnim pakiranjima po 100 ml tako da i međunarodni putnici mogu ponijeti kući te proizvode u ručnoj prtljazi bez problema. Tako smanjujemo količinu otpada u hotelu i nudimo luksuzno iskustvo boravka."

Ipak, nisu svi tako velikodušni. Moglo bi vam se dogoditi da vam se račun povisi za iznos "nestalog ručnika", ogrtača za tijelo i sl.

Iako mnogi uzimaju sapune, primjerice, hoteli će vam "progledati kroz prste" ako ste ih već otvorili i nisu za ponovnu uporabu. Na ako dobijete dva sapuna, a koristite jedan, poželjno je ostaviti taj drugi za one koji će doći nakon vas.  

Iz Setai Miami Beacha, rekli su kako dopuštaju gostima da uzmu toaletni pribor i papuče, a sve ostalo se naplaćuje. Ako uzmete nešto iz hotelske sobe, a da niste obavijestili osoblje, mogli biste lako ostati iznenađeni uvećanim računom na kraju boravka. Ili telefonskim pozivom iz hotela nakon što ste već napustili sobu, primjerice ako noćite u hotelima Ritz Carlton. 

Ako mislite da ste se "izvukli" i bez uvećanog računa pri napuštanju sobe, imajte na umu da neki hoteli mogu naplatiti nastalu štetu nakon vašeg boravka i naknadno. 

Kako se ne biste nalazili u takvim situacijama, znajte da je u većini hotela dopušteno uzeti toaletni pribor jer ćete ga otvoriti i koristiti tijekom svojeg boravka, no to ne znači, ako se koristite i drugim stvarima, da ih možete ponijeti kući. Ma koliko ti ručnici bili mekani i ugodni, nisu vaši...

Kući najčešće možete ponijeti bez naknade toaletni pribor, jednokratne papuče, razglednice ili druge papirnate promomaterijale iz sobe, no uvijek to provjerite s osobljem hotela ako nije naznačeno u materijalima koje ste dobili u svojoj hotelskoj sobi. 

Pogledajte i video Putnica izbačena iz aviona - Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

Komentara 1

NI
nikola1975
12:17 22.03.2019.

Od kada su ručnici bez oznake hotela nemam želju uzeti ručnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije