Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šest savjeta

Uz minimalan trud spasite svoj ljubavni život

brak
web
14.05.2012.
u 11:50

Mladi parovi s djecom često se izgube u svakodnevnim obvezama pa i najbolje veze mogu postati loše.

 

Književnica Claire Dunwell (33) za britanski The Mirror je napisala šest pravila koja će pozitivno utjecati na vaš ljubavni život. Ona je već 10 godina u braku s Ianom s kojim ima svoje djece. Kao i većina modernih parova, oni svaki dan "žongliraju" s obavezama - posao, djeca, svakodnevne obaveze. Tko još ima vremena baviti se ljubavnim i bračnim životom? Pomogla im je životna trenrica Belinda Gaskell, a njezini bi savjeti mogli pomoći i vama...
1. Imajte život izvan veze
Vrlo je važno da oba partnera imaju odvojene interese i da provode neko vrijeme sami, odnosno sa svojim prijteljima. Primjerice, Ian igra nogomet s prijateljima i voli s njima izaći u lokalni pub, a dok je Claire u teretani on se brine za djecu. Važno je da oboje imaju vlastito vrijeme. Na taj način će više cijeniti vrijeme koje mogu provesti zajedno. 
2. Vodite ljubav češće
Čim dobijete djecu, prva stvar koja trpi je seks. To je normalno i logično. Briga za malenu djecu uključuje neispavanost i kronični umor pa ne stignete ni pomisliti na seks. 
Ako se rijetko vidite, pokušajte napraviti kompromis i malo se potrudite. Važno je da imate barem pola sata za sebe. Možda vam se ne da voditi ljubav, ali intimnost ne podrazumijeva uvijek seks. Zašto se ne biste samo ljubili i mazili? Veza će biti puno čvršća.
3. Podijelite kućanske poslove
Žene često nemaju vremena za sebe i za partnera jer su prezauzete kućanskim poslovima. Belinda Gaskell jasno poručuje da će muškarci koji rade kućanske poslove sigurno biti nagrađeni. Nakon što je Ian ispeglao hrpu obiteljskog rublja, Claire je bila oduševljena i imala je puno više vremena koje je mogla provesti s mužem. 
4. Izađite van
Spoj će vas podsjetiti na početke vaše veze kada ste bili ludo zaljubljeni. Vratit će se iskra i sigurno ćete biti sigurniji u vezu. Nađite vremena da samo vas dvoje izađete van i zabavite se kao prije. Iako su djeca na neki način ograničila vaš društveni život, ne znači da on više ne postoji. 
5. Vrijeme samo za mene
Nakon porođaja žene nemaju vremena za sebe. Prođe i nekoliko dana da ne stignu oprati kosu, a kamoli da odu frizeru ili na pedikuru. Ako postoji nešto što će potaknuti ženu da se osjeća bolje u svom tijelu, muškarac bi je trebao podržati. Neka se jedan dan on brine za djecu. Nakon vremena koje je potrošila samo na sebe, Claire se osjećala puno bolje u svojoj koži i imala je više energije za obaveze. 
6. Razgovarajte
U dugim vezama komunikacija se često svede na isprazne razgovore o danu koji je prošao ili samo gledanje televizije navečer. Česti razgovori i slušanje partnera važni su za stabilnost veze. Umjesto da se ukopate ispred televizora, samo pričajte jedno s drugim, smijte se puno i ne zaboravite to raditi nekoliko puta tjedno. 

Književnica Claire Dunwell (33) za britanski The Mirror napisala je šest pravila koja će pozitivno utjecati na vaš ljubavni život. Ona je već 10 godina u braku s Ianom s kojim ima svoje djece. Kao i većina modernih parova, oni svaki dan "žongliraju" s obvezama – posao, djeca, svakodnevne obveze. Tko još ima vremena baviti se ljubavnim i bračnim životom? Pomogla im je životna trenerica Belinda Gaskell, a njezini bi savjeti mogli pomoći i vama...

1. Imajte život izvan veze

Vrlo je važno da oba partnera imaju odvojene interese i da provode neko vrijeme sami, odnosno sa svojim prijateljima. Primjerice, Ian igra nogomet s prijateljima i voli s njima izaći u lokalni pub, a dok je Claire u teretani, on se brine za djecu. Važno je da oboje imaju vlastito vrijeme. Na taj će način više cijeniti vrijeme koje mogu provesti zajedno. 

2. Vodite ljubav češće

Čim dobijete djecu, prva stvar koja trpi je seks. To je normalno i logično. Briga za malenu djecu uključuje neispavanost i kronični umor pa ne stignete ni pomisliti na seks. Ako se rijetko vidite, pokušajte napraviti kompromis i malo se potrudite. Važno je da imate barem pola sata za sebe. Možda vam se ne da voditi ljubav, ali intimnost ne podrazumijeva uvijek seks. Zašto se ne biste samo ljubili i mazili? Veza će biti puno čvršća.

3. Podijelite kućanske poslove

Žene često nemaju vremena za sebe i za partnera jer su prezauzete kućanskim poslovima. Belinda Gaskell jasno poručuje da će muškarci koji rade kućanske poslove sigurno biti nagrađeni. Nakon što je Ian ispeglao hrpu obiteljskog rublja, Claire je bila oduševljena i imala je puno više vremena koje je mogla provesti s mužem. 

4. Izađite

Spoj će vas podsjetiti na početke vaše veze kada ste bili ludo zaljubljeni. Vratit će se iskra i sigurno ćete biti sigurniji u vezu. Nađite vremena da samo vas dvoje izađete i zabavite se kao prije. Iako su djeca na neki način ograničila vaš društveni život, ne znači da on više ne postoji. 

5. Vrijeme samo za mene

Nakon porođaja žene nemaju vremena za sebe. Prođe i nekoliko dana da ne stignu oprati kosu, a kamoli da odu frizeru ili na pedikuru. Ako postoji nešto što će potaknuti ženu da se osjeća bolje u svom tijelu, muškarac bi je trebao podržati. Neka se jedan dan on brine za djecu. Nakon vremena koje je potrošila samo na sebe, Claire se osjećala puno bolje u svojoj koži i imala je više energije za obveze. 

6. Razgovarajte

U dugim vezama komunikacija se često svede na isprazne razgovore o danu koji je prošao ili samo gledanje televizije navečer. Česti razgovori i slušanje partnera važni su za stabilnost veze. Umjesto da se ukopate ispred televizora, samo razgovarajte jedno s drugim, smijte se puno i ne zaboravite to raditi nekoliko puta tjedno.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije