Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijeljena iskustva

U Zagreb došla konkurencija Uberu, pogledajte što o Taxifyu kažu prvi korisnici

Shutterstock
29.11.2018.
u 11:23

Prvi korisnici već su podijelili svoja iskustva, a dočekali su ih promotivni kodovi

Nakon što je Uber najavio da spaja usluge UberX i UberSELECT na području Zagreba te da cijena vožnje po minuti na području Zagreba raste na 1,2 kn, korisnike je razveselila vijest da je na zagrebačko taksi-tržište došao novi "igrač" – Taxify. 

Ovaj estonski start-up projekt funkcionira poput Ubera pa je dovoljno putem mobilne aplikacije odrediti polazišnu i odredišnu točku i odrediti način plaćanja. Naravno, dolazak u Zagreb popraćen je i pogodnostima za korisnike, a najviše ih je razveselila vijest da će svi oni koji vožnju plaćaju karticom dobiti 50 posto popusta.

Osim toga, svaki putnik nakon prve vožnje dobije promotivni kod za popust. Iskoristili su i moć društvenih mreža pa njima kruže brojne nagradne igre u kojima je nagrada – besplatna vožnja. Cijene? Start je šest kuna, za kilometar vožnje potrebno je izdvojiti 3,60 kn, što je isto kao i kod Ubera, no jeftinija je cijena po minuti vožnje. Dok je u Uberu ona poskupjela na 1,2 kune po minuti, Taxify naplaćuje jednu kunu po minuti. 

Prva iskustva već su tu, a mišljenja su, kao i uvijek - podijeljena. 

Jedan korisnik odmah se požalio te je napisao: "Ne radi vam aplikacija dobro. Ne prepoznaje ulice, ne želi učitati Google Maps. Spora je."

Druga korisnica zadovoljna je novom uslugom pa je napisala da je, u usporedbi s Uberom, na gotovinu doista 10 do 15 kuna jeftinije. S njom se složila još jedna korisnica koja je rekla: "Jutros sam koristila aplikaciju i izvrsno radi. Učitava ulice, brza je i ne šteka kao kod Ubera".

– Uberom sam se vozio svaki dan jer su bili najjeftiniji, pogotovo na malu relaciju koja mi treba od Sopota do posla. No, onda je cijena ljetos prvo skočila s 15 na 18 kuna, a od ovog tjedna na 21. Srećom, pojavio se Taxify koji ima cijene poput dosadašnjih Uberovih. Dobro je i što do 5.12. imaju 50 posto popusta na vožnje ako plaćate karticama. Tako se ovog tjedna vozim kao gospodin za samo 8 kuna. Vozači kažu da im se Taxify više isplati jer uzima manji postotak. Prilagodili se i vozači, a na dobitku su putnici jer sad imamo odličnu ponudu taksija pa možemo svakog dana kombinirati one koji nam se najviše isplate, napisao je opsežno korisnik. 

Drugi korisnik se požalio kako je isprobao novi taksi, no požalio je jer ga je platio više nego Uber. 

Iako Taxify trenutačno nudi popust, korisnik je napisao kako je, čak i bez popusta, Taxify jeftiniji od Ubera – vozio se na uobičajenoj ruti, a požalio se na Uber koji je, kako kaže, nekoliko puta do sada dignuo cijene. 

Jedan klijent napisao je: Odličan je i posla ima!

Večernji list ranije je pisao kako je Danijel Totić, direktor Taxifyja u Hrvatskoj, rekao da je nova platforma velikodušna i prema vozačima. U Hrvatskoj je provizija za Taxify 15 posto, dok Uber uzima 25 posto. Totić je rekao:

– Veću zaradu vozačima Taxifyja omogućuje program lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza. Sretni vozači znače i sretne korisnike prijevoza. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
12:11 29.11.2018.

A da napišete članak o raspodjeli dobiti:koliko ide uberu ,koliko vozaču,koliko državi.....To mi je jako mutno područje.Skoro pa sumnjivo.

TA
taxiico
15:20 29.11.2018.

V.G.Taxi je najbolji

AR
Artukovic
11:41 29.11.2018.

Sve to treba zabraniti dok se neutvrdi osnovica po kojoj ce placati porez.Ovako firma koja godisnje prijavi dvadeset devet milijona kuna dobiti neplaca nista poreza.Jel to normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije