Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 10% u hotelima

Trećina domaćih turista ljetuje kod prijatelja ili rodbine

Vodice,ljetovanje,plaža,more
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
23.06.2014.
u 11:50

Što jeftinije i dalje je omiljena deviza osiromašenih hrvatskih građana koji, ako si mogu priuštiti ljetovanje, traže ono za koje je dovoljan plitak džep

Oko 60 posto Hrvata na ljetovanje odlazi na jadransku obalu, no samo ih 10 posto odsjeda u hotelima. Rezultati su to istraživanja provedenog u svibnju na uzorku od 1000 ispitanika, piše Glas Slavonije.

Ono je pokazalo da će 18,8 posto domaćih turista za ljetovanje unajmiti apartman. Njih 39 posto odabrat će privatni smještaj, a trećina će ih ljetovati besplatno - ili kod prijatelja ili rodbine koji na moru imaju vikendicu.

Oni koji ljetuju preko turističkih agencija u prosjeku biraju sedmodnevni smještaj s dvije zvjezdice s organiziranim prijevozom do odredišta. Popularne su i inozemne jeftinije destinacije poput Tunisa gdje se za 1999 kuna može sedam dana boraviti u hotelu s tri zvjezdice, u all inclusive tipu smještaja s cijenom koja uključuje i povratnu avionsku kartu te transfere od aerodroma do hotela.

>>Turisti u šoku: Bježe s plaže jer im građevinski strojevi bruje iznad glava

Komentara 2

Avatar Luring
Luring
13:51 15.07.2014.

Tesko zivot!

Avatar airbizz
airbizz
21:42 23.06.2014.

ljetujemo kod rodbine i prijatelja samo zato što se hrvatska vlada ne brine za svog radnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije