Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trikovi

Tragovi krpe ostaju na tek opranim prozorima? Uz ove savjete to se više neće događati

Shutterstock
08.08.2020.
u 07:00

Uz nekoliko trikova postići ćete najbolje rezultate.

Prozori mogu biti pravi izazov za čišćenje jer se, kada izađe sunce, može vidjet svaki vaš pokret krpom i zapravo ispada kao da je to uzaludan posao - očistili ste ga, a mrlje su i dalje tu. Ipak, postoji nekoliko korisnih savjeta uz koje će prozori ostati duže čisti, a tragovi od krpe neće se vidjeti.

Carolyn Forte, direktorica Good House Keeping instituta i laboratorija za čišćenje otkrila je nekoliko trikova.

Birajte vrijeme
Najbolje bi bilo da prozore perete kada je vani oblačno i kada nije jako visoka temperatura. Kada je jako vruće, od sunca, sredstvo se brže suši, pa se može dogoditi da ga ne stignete ni pobrisati, a onda bi mogli ostati tragovi od curenja istog što nikako ne želite.

Obrišite prašinu
Prije nego krenete prati prozore, obrišite prašinu i prljavštinu suhom krpom, četkom ili čak usisavačem. Tako ćete spriječiti da se prljavština lijepi na krpu kada se smoči. 

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Birajte dobro sredstvo
Odaberite dobro i kvalitetno sredstvo za prozore i stakla i zapamtite - nemojte štedjeti. Trebat će vam veća količina da očistite svu prljavštinu koja se izvana skuplja na prozorima, pa ih dobro pošpricajte.

Krpa od mikrofibre
Neki ljudi vole se koristiti starim načinom pranja prozora, pa uzmu stare novine i obrišu sredstvo. Još bolji rezultat postići ćete krpom od mikrofibre - staklo će sjajiti kao novo i neće ostati tragovi od brisanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije