Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeluje

TikTokerica otkrila kako spriječiti da se hrana lijepi za suđe: Isprobajte trik s vodom!

@ theasiantestkitchen
17.01.2022.
u 14:30

- Čim se na vrućoj tavi od vode napravi velika kapljica, spremna je i neće biti lijepljenja - kaže korisnica.

Zaljubljenica u kuhanje i azijsku kuhinju podijelila je nedavno jednostavan trik kako možete prije kuhanja znati hoće li se hrana lijepiti za lonac ili tavu; pa se odmah možete poštedjeti napornog struganja ostataka.

- Ako izbjegavate kuhati u posuđu od nehrđajuće čelika jer vam se hrana za njega lijepi, prije kuhanja napravite trik s vodom - poručila je u svom videu.

  Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Pokazala je kako na već zagrijanu tavu dolijeva malo vode, koja se odmah skupi u veliku kapljicu, a TikTokerica kaže da nakon toga nema straha od lijepljenja. 

- Čim voda stvori ovakvu veliku kapljicu, tava je spremna i nema lijepljenja - dodala je, a ulje se, kaže, dodaje nakon što se tava još ugrije.

- Trebate samo kap ulja da stvori barijeru između tave i vode - objašnjava, a neki su u komentarima primijetili i da se hrana često lijepi za tavu ako ona nije dovoljno vruća.

@theasiantestkitchen Cooking with stainless steel used to be such a pain! #legendcookware #stainlesssteelpan #cookingtip #learnontiktok #cooktok #cookinghacks #egg ♬ original sound - layiwasabi

- Kad voda ispari, tava je prevruća pa treba smanjiti temperaturu i malo pričekati - objasnila je TikTokerica dodavši da je tu riječ o takozvanom Leidenfrost efektu; fenomenu u kojem tekućina zagrijana iznad točke vrelišta ne isparava, već lagano klizi po površini.

- Ako se ono što kuhate lijepi za tavu, još nije gotovo; ponekad se hrana lijepi ako nije dovoljno termički obrađena - objasnila je jedna pratiteljica, prenosi The Sun.

Ove biste namirnice uvijek trebali držati u hladnjaku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije