Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ili će se vidjeti bolje, ili neće uopće!

TikTok korisnica otkrila kako se sa kupaonskog ogledala riješiti svih mrlja od vode: "Ugasite svjetlo!"

ogledalo
Pixabay
15.06.2023.
u 13:30

Na kupaonskim ogledalima brzo nastanu mrlje od vode jer kapljice iz mivaonika prskaju posvuda, a TikTok korisnica savjetuje da ga perete - u mraku...

Nedavno je TikTok korisnica Janina Rivera na platformi pokazala video u kojem kaže kako većina ljudi vjerojatno pogrešno pere ogledala. U svojoj objavi Rivera tako otkriva jedan ključan korak, posebno kada je riječ o pranju kupaonskog ogledala koje obično iznad ima svjetlo;;najbolje ćete, tvrdi ona, na ogledalu uočiti sve mrljice i otiske prstiju ako ga perete bez da iznad njega upalite svjetlo. "Kada čujem da netko čisti ogledalo s upaljenim svjetlom iznad, nije mi jasno... Odmah znam da nema 'istrenirano oko' kao ja!", rekla je u svom videu, a prenosi The Sun.

"Kada čistite s ugašenim svjetlima, mrlje se vide puno bolje, što mnogi ljudi ne znaju", otkrila je, pa dodala da radi kao čistačica zbog čega zna mnogo korisnih trikova i 'hackova'. Inače, prozori i ogledala u kuhinji i kupaonici najčešća su mjesta gdje nastaju mrlje jer kapljice vode iz sudopera ili umivaonika posvuda prskaju, a premda postoje mnoge tehnike za njihovo uklanjanje, ako je voda jako tvrda mnoge neće djelovati. Zato, da ne biste morali brisati ogledalo svaki put kada ga voda poprska, slijedite ove korake za njegovo pranje:

@janinarivera #Cleaning tip: when cleaning mirrors turn the overhead lights off because it will clearly show ALL of the streaks, smears, fingerprints & splatters that aren’t really visible with the lights on. bonus tip: My favorite glass cleaners are Sprayway and Sparkle. #ImaHousekeeper #housekeeping #cleaning #housecleaning #goodhousekeeping #aroundthehouse #yourcleaninglady #cleaningtips #tipsandtricks #cleaninghacks #cleaningproducts #Housekeeper #mirrors #cleaningmirrors ♬ original sound - UnpopularSports

  • Napravite mješavinu od 50% octa i 50% vode. Najbolja opcija je uzeti vodu s manje minerala.
  • Uzmite ručnik ili krpu od mikrofibre i uronite u mješavinu. Dobro prebrišite pazeći pritom da je ručnik vlažan.
  •  Za tvrdokornije mrlje, pritisnite ručnik na tom području na nekoliko minuta. Kiselost octa pomoći će u omekšavanju minerala tvrde vode, što će olakšati uklanjanje mrlja. Također možete prekriti staklo mokrim ručnikom dok se mrlje ne uklone.

Osim navedenog, za mrlje od vode možete koristiti i popularni WD-40 jer ih također učinkovito skida, a u mnoštvu različitih savjeta i trikova za čiššćenje dostupnih na društvenim mrežama izdvojio se još jedan; s krumpirom. Jedna je korisnica naime otkrila da se nakon premazivanja ogledala komadom krumpira voda od stakla odbija, pa na ogledalu neće od nje nastati flekice. Kako ona kaže, sve što vam treba je polovica (ili komad) krumpira kojim premažete cijelo ogledalo, nakon čega ga prebrišete krpom s mikrovlaknima. Nakon toga, voda se više neće na staklu zadržavati, već će odmah pri dodiru s njim samo skliznuti.

Stručnjakinja za čišćenje upozorila: Ove prostorije u domu je potrebno usisavati nekoliko puta dnevno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije