Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proljetna djeca

Svibanj je najsretniji mjesec za rođenje

sunce
Goran Stanzl/Večernji list
30.08.2010.
u 14:04

Oni koji su došli na svijet od početka travnja do kraja kolovoza sretniji su od rođenih od početka rujna do kraja ožujka.

Proljetno-ljetni ljudi otvoreniji su, vedriji i otporniji na stres, dok je jesensko-zimska čeljad neurotičnija i pesimističnija, donosi Daily Telegraph. Oni koji su došli na svijet od početka travnja do kraja kolovoza sretniji su od rođenih od početka rujna do kraja ožujka, tvrde britanski istraživači koji su anketirali 40.000 ljudi.

Ispitanici su trebali odgovoriti koliko sami sebe smatraju sretnima, što u smislu povoljnih životnih okolnosti, što u pogledu dobrog raspoloženja. Pod pretpostavkom da su osobine iskrenosti i lažljivosti ravnomjerno raspoređene od prvog do zadnjeg dana godine, istraživači su zaključili da se od sredine proljeća do kraja ljeta rađaju sretniji i optimističniji ljudi, a najsretniji mjesec za rođenje je svibanj.

Psiholog Richard Wiseman pretpostavlja da bi veze moglo imati i raspoloženje roditelja u najranijoj fazi podizanja djeteta. U proljeće i ljeto roditelji su bolje raspoloženi zbog više svjetla i ljepšeg vremena, a njihovo pozitivno stanje duha vjerojatno prelazi i na djecu.

Ključne riječi

Komentara 2

LA
lauranobilis
23:31 30.08.2010.

A što je s onima koji su rođeni na južnoj hemisferi gdje su to upravo jesensko-zimski mjeseci?

14
14words
22:28 07.01.2011.

\'\"/>

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije