Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kriznoj godini

Svi roditelji će na jesen morati kupiti nove udžbenike svojoj djeci!

udžbenici
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
16.02.2014.
u 17:06

Ministarstvo je u proračunu osiguralo 21 milijun kuna za kupnju udžbenika za socijalno ugrožene kategorije đaka te djecu branitelja.

Svi roditelji učenika za iduću školsku godinu morati će kupiti nove udžbenike svojoj djeci. U godini u kojoj je kriza na svom vrhuncu to neće biti nimalo ugodno no ministar Željko Jovanović tvrdi da će novi udžbenici biti i kvalitetniji i lakši i jeftiniji i to u prosjeku oko 15 posto u odnosu na prošlogodišnje.

– Nitko neće biti sto posto zadovoljan. Izbor udžbenika i njihova cijena je stresan posao, ali mene jedino zanimaju učenici i kvaliteta obrazovanja – poručio je Jovanović. Novi udžbenici sadržavati će i multimedijalne dodatke kako bi se više učilo s razumijevanjem, a usklađeni su s jedinstvenim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

U njima su ispravljene netočnosti i svi zastarjeli podaci. Inače, komplet udžbenika biti će i lakši i to do 2,3 kilograma. Osnovano je i Etičko povjerenstvo koje će provjeravati svaku prijavu vezanu za odabir i korištenje udžbenika. Ministarstvo je u proračunu osiguralo i 21 milijun kuna za kupnju udžbenika za socijalno ugrožene kategorije đaka te djecu branitelja.

>>Jovanović: Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo?

Komentara 40

Avatar maraaa
maraaa
17:26 16.02.2014.

kad su roditelji jutros pročitali da je obnovljen vozni park odmah su znali da će morati kupiti udžbenike

MA
Maja28
15:44 16.02.2014.

Mislim da treba sve poskupiti bar 50%. Život je ovdje lak i ugodan. S faxa se ide na posao. Stan biraš, auto ti je slijedeći korak. Divotica od uređenja države po našim ministrima. I naravno da se ne zaboravi HVALA na sniženju cijena knjiga. To će građani RH znati cijeniti voljeni ministre.

Avatar carlibraun
carlibraun
17:23 16.02.2014.

Vrhunac Hrvatskog kriminala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije