Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIŠTVO KROZ ZAMJENICU

Supružnici koji koriste pojam 'mi' u sretnijim vezama

ljubav
Reuters/PIXSELL
06.02.2010.
u 15:30

Prethodne su studije pokazale kako je korištenje termina 'mi' i 'naš' umjesto 'ja' i 'moje' odraz zadovoljstva u vezama među starijim ali i mlađim parovima.

Korištenje pojma 'mi' među supružnicima i partnerima, posebno u konfliktnim trenucima pomaže smanjivanju negativnih emocija i stresa u dugogodišnjim vezama, tvrdi studija objavljena u čaospisu Psihologija i starenje.

Prethodne su studije pokazale kako je korištenje termina 'mi' i 'naš' umjesto 'ja' i 'moje' odraz zadovoljstva u vezama među starijim ali i mlađim parovima.

- Otkrili smo kako 'mi' najčešće koriste stariji partneri i sretni parovi. – izjavio je Robert Levenson jedan od istraživača sa Sveučilišta Kalifornija.

Također je objasnio kako su 'mi' odnosno 'ja' dio onog nevidljivog govora koji može znastvenicima reći kakvo je stanje u braku. Istraživanje tako sitnih dijelova govora je značaj za uvid u situaciju jer se najčešće ne cenzuriraju bez obzira kakvo bilo stanje u vezi, iako je još uvijek potrebno provesti dodatne studije kako bi se utvrdilo da li korištenje pojma 'mi' vodi do sretnog braka ili je odraz sretnog braka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije