Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Stručnjakinja otkrila: Ako želite kvalitetniji odmor i bolji seks, okrenite krevet ovako!

Shutterstock
09.04.2023.
u 21:37

Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju

Prema feng shui filozofiji, pravilno postavljanje kreveta može pomoći potaknuti osjećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti. Naime neki se ljudi, kaže feng shui konzultantica Anjie Cho, znaju osjećati nesigurno kada iz kreveta ne vide vrata, podsvjesno strahuju da bi netko mogao ući u sobu, a oni to ne bi vidjeli. 

"Ako ne možete postaviti krevet na način koji vam pruža optimalni pogled na vrata, postavite ogledalo tako da u njemu vidite odraz vrata dok ste u krevetu", kaže Cho. Uzglavlje, dodaje, treba biti naslonjeno na zid jer to stvara osjećaj sigurnosti, a sa desne i lijeve strane kreveta dobro je staviti noćne ormariće ili lampe. Ukoliko se krevet nalazi nasred sobe i nije smješten uz zid, to stvara osjećaj plutanja nasred sobe, a time i nesigurnost u ljudima.

Krevet ne bi trebao biti ispod prozora: Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju - i to stvara osjećaj nesigurnosti.Jednom kada smjestite svoj krevet u skladu sa osnovnim feng shui pravilima, na raspolaganju imate manja podešavanja koja će poboljšati energiju u spavaćoj sobi. Kao prvo, pobrinite se da ispod vašeg kreveta bude što manje stvari i nereda, idealno bi bilo da nema ničega jer tako ništa ne blokira protok energije dok spavate. "Eventualno ispod kreveta držite mekane i prozračne stvari poput posteljine i jastuka, ali nikako oštre i tvrde stvari, kao što su knjige, koferi, cipele, kutije.",rekla je Cho.

,Što se tiče tkanine, ona preporučuje organske, netoksične materijale za posteljinu. Idealne boje za spavaću sobu su one koje djeluju umirujuće i iscjeliteljske poput plave i zelene boje, zemljanih tonova i blago žute boje. Cho je ljubiteljica bijele boje zbog stvaranja osjećaja svježine. Napominje da je crvena dobra za poticanje strasti u spavaćoj sobi, ali je previše energična i sabotira kvalitetan san.

Položaj kreveta utječe na ljubavnu vezu: "Simetrija i postojanje otvorenog prostora s obje strane kreveta održava ravnotežu u vezi", objasnila je. Također, želite li prizvati pozitivnu energiju u svoj ljubavni i seksualni život, iz spavaće sobe uklonite sve obiteljske fotografije i prizore duhovnih božanstava. Ta soba trebala bi odisati intimom i mirom. Osim toga, dodaje, važno je paziti da zrak u sobi nije ustajao. Često provjeravajte svoj dom, posebno ujutro nakon buđenja kako bi loša energija izašla, a pozitivna ušla u kuću, a time i u prostor u kojemu spavate i u kojemu vodite ljubav, prenosi Mind Body Green.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije