Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fora!

Ovog Uskrsa jaja obojite prirodno: Napravite šljokičaste pisanice uz jednostavne sastojke!

Shutterstock
07.04.2023.
u 13:30

Nije vam potrebno mnogo vremena, a ni novca

Uskrs je pred vratima, a niste sigurni kako obojiti jaja? Postoji jedan zabavan i prirodan način koji uključuje bojenje jaja u vinu. Istraživanja su pokazala da što je vino slađe, jaja imaju više sjaja. Zato što se kristali šećera talože na ljusci jajeta i tako lijepo svjetlucaju čim svjetlo padne na njih, piše Newsrnd

Potrebni su vam sljedeći sastojci: 3 do 6 jaja s bijelom ljuskom, 500 ml crnog vina (odgovara i ono iz tetrapaka) i 3 žlice šećera. Priprema je vrlo jednostavna: Zakuhajte jaja u malom loncu s crnim vinom i šećerom i neka se kuhaju oko 10 minuta. Kako bi boja postala još intenzivnija, kuhana jaja ostavite da se ohlade u vinu u kojem su se kuhala barem osam sati, a možete i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svjetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama.


Nakon osam sati stavite jaja da se osuše na krpi, i spremna su za slaganje u košaricu ili što god ste s njima planirali. Nećete ih morati dodatno mazati uljima za sjaj jer će biti lijepa i svjetlucava sama po sebi. Za ujednačen izgled, vrijedi unaprijed ukloniti pečat na kokošjim jajima s malo octene esencije. Jednostavno stavite nekoliko kapi na vatu i nježno utrljajte preko tanke ljuske jajeta. Zatim isperite čistom vodom i uskršnja jaja možete okupati u crnom vinu.  

Ako pisanice planirane kasnije jesti, onda bi vas moglo zanimati i da  crno vino tijekom kuhanja ne ulazi u jaje, već samo daje lijepu ljubičastu boju i služi kao vezivo za kristale šećera na jajetu. Dakle, okus crnog vina nikako se ne prenosi na jaje. Osim toga, dobro je znati da, ako ipak planirate jaja kuhati u bijelom vinu, onda ćete morati dodati umjetnu boju. I to ovako: nakon što su se jaja skuhala, vinu dodajte boju za jaja pa neka odleže u toj mješavini osam sati ili preko noći.

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nisu za jelo

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije