Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da se ne pokvari prerano...

Stručnjak za perilice rublja: 'Teške stvari poput ručnika nemojte prati na brzom programu!'

Shuttershock
01.04.2022.
u 09:30

Ekspresno ili brzo pranje zvuči izvrsno kad smo u žurbi, no katkad je to bolje izbjeći nego prerano kupovati novu perilicu

Iako neki možda koriste samo jedan ili dva programa na kojima peru sve, stručnjak za perilice rublja upozorava da za neke stvari nikad ne bismo trebali koristiti postavku brzog pranja.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga

1/8

Prema riječima stručnjaka s profila @wadesramsey, ekspresno ili brzo pranje izvrsno je kad smo u žurbi, a prljavi veš se gomila, no kad je perilica jako opterećena, primjerice ručnicima ili posteljinom, bolje ga je izbjeći.

– Za deblje komade koji jako otežaju kad se smoče, na primjer ručnici; nije dovoljan brzi ciklus koji obično traje 28 minuta – rekao je, "a težina može pokvariti perilicu".

@wadesramsey STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips ♬ original sound - wades

– Kad se pri brzom pranju ručnici spetljaju jedan o drugi, jako će opteretiti bubanj i cijela će se perilica početi tresti – kaže, pa ako ste u žurbi, savjetuje da izaberete opciju ''pamuk''; na kojoj pranje traje oko 2 do dva i pol sata".

To će, kaže, stroju dati dovoljno vremena da sve dobro opere bez dodatnog pritiska.

– To bi mogao biti razlog zašto sam u deset godina ''ubila'' pet perilica! – zaključila je jedna pratiteljica.

– Nikad ne koristim brzo pranje! Deterdžentu treba vremena da se otopi i djeluje – dodala je druga.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

 

-

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije