Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preparati za zaštitu

Soja za prirodnu zaštitu od sunca

sunčanje
PIXSELL
19.04.2010.
u 09:00

Istraživanje o sojinim blagodatima predstavio je dr. Joseph Laszlo koji je sa svojim znanstvenim timom osmislio tehnologiju pretvaranja sojina ulja u bioaktivni spoj koji štiti kožu od UVA i UVB-zraka.

Iz sojina ulja može se dobiti spoj koji je izvrsna prirodna alternativa umjetnim preparatima za zaštitu kože od sunca, istaknuto je na nedavnoj konferenciji Američkoga kemijskog društva (ACS) u San Franciscu, na kojoj je predstavljeno čak 12.000 znanstvenih radova. Prirodno sredstvo za zaštitu od štetnih utjecaja ultraljubičastih zraka osobito je zanimljivo zato što se mnogi preparati sa zaštitnim faktorima proizvode od naftnih derivata i sintetičnih sastojaka, koji mogu izazvati iritacije i alergije, a uz to i onečišćuju okoliš.

Istraživanje o sojinim blagodatima predstavio je dr. Joseph Laszlo koji je sa svojim znanstvenim timom osmislio tehnologiju pretvaranja sojina ulja u bioaktivni vodootporni spoj feruloyl soy glycerides (FSG) koji štiti kožu od UVA i UVB-zraka, a ističe kako je spoj učinkovit i u kremama protiv bora. Neke američke i azijske tvrtke već su ga ubacile u svoje kozmetičke pripravke.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
12:01 19.04.2010.

Russia Reports Over 2 Million Dead In US As Mysterious Die-Off Accelerates . A most chilling report circulating in the Kremlin today prepared by the Russian Academy of Medical and Technical Science for Prime Minister Putin states that a “mysterious die-off” in the United States has claimed over 2,000,000 lives since 2008 and is “more than likely” linked to a “crossover” plant disease linked to genetically modified grains and foods. According to these reports this mysterious, and as yet unidentified, lung disease responsible for this mass die-off began during the spring of 2008 in the US agricultural State of Iowa where (very ironically) at least 36 people attending a Lung Association event at the Governors mansion were stricken. Important to note about Iowa is that it is one of the largest corn producing regions in the World harvesting over 2 billon bushels of this valuable grain farmed on nearly 32 million acres of its farmland, over 99% of which are genetically modified varieties made by the US agricultural giant Monsanto and idententifeid by their trade names of Mon 863, insecticide-producing Mon 810, and Roundup® herbicide-absorbing NK 603. . .....................

EH
Ecce homo
12:55 19.04.2010.

Pri kojoj se tamperaturi dobiva sojino ulje? Ne prenosite vijesti bez provjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije