Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke dvojbe

Šećer agresivcima pomaže u samokontroli

'secer2_nnn_rad_070510'
'Photoshop'
28.11.2010.
u 17:52

Istraživanje australskog Sveučilišta New South Wales o psihološkom utjecaju zaslađenih napitaka bacilo je novo svjetlo na uvriježene tvrdnje da šećer potiče hiperaktivnost

Istraživanje australskog Sveučilišta New South Wales o psihološkom utjecaju zaslađenih napitaka bacilo je novo svjetlo na uvriježene tvrdnje da šećer potiče hiperaktivnost.

 

U kontroliranim eksperimentima čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Experimental Psychology, a u kojima je sudjelovalo dvjestotinjak ispitanika, znanstvenici su došli do iznenađujućih otkrića. Ako je čovjek sklon agresivnom ponašanju popio slatki napitak prije situacije u kojoj je bio izazvan, to mu je pomoglo da bolje održi samokontrolu. No u situacijama kad ih nitko nije izazivao, agresivne osobe bi nakon uzimanja slatkog napitka postale još agresivnije!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije