Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igračke i hrana

San Francisco zabranio igračke uz obroke u restoranima

Djeca jedu fast food
Arhiv VL-a
10.11.2010.
u 11:13

Uz obrok u restoranima ne smiju dijeliti igračke nema li taj obrok primjeren nutritivni profil

Zabranjuje se ubacivanje igračaka u dječje obroke u restoranima ako obrok nema primjeren nutritivni profil, odlučilo je gradsko vijeće u San Franciscu. Najpoznatije ime pogođeno ovom odlukom je, dakako, McDonald's sa svojim Happy mealom. No gradske vlasti San Francisca poručile su da ne idu protiv tog lanca nego žele promijeniti prehrambene standarde za djecu.

Novim bi standardima ograničili količinu dodanog šećera (najviše deset posto ukupne energetske vrijednosti) i masti (do 35 posto) u obrocima, a obrok mora imati manje od 640 mg natrija. U obroke koji imaju više od 600 kalorija ne bi se smjele dodavati igračke, prenosi Savez potrošača Slovenije, naglašavajući kako bi i u njihovoj zemlji takva odluka bila dobrodošla.

Sličan je propis već donio i kalifornijski grad Santa Clara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije