Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Najukusniji klasik: Napravite pole od krumpira

shutterstock
02.03.2024.
u 08:00

Pole od krumpira, samo posne bez slanine ili s ovim delikatesnim dodatkom, nadaleko su cijenjene, a lički krumpir uživa i zaštitu EU.

Najbolji lički krumpir sadi se na veliki petak, dok blagoslovljeno Uskrsno jaje ispod krova štiti od zmija, samo su neki od običaja Like koje prepričavaju našI stari. Pole od krumpira, samo posne bez slanine ili s ovim delikatesnim dodatkom, nadaleko su cijenjene, a lički krumpir uživa i zaštitu EU. Mi imamo recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno! 

Sastojci:

  • 1,2-1,5 kg krumpira srednje veličine (10-ak komada)
  • 2-3 žlice ulja
  • sol, papar

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Operite krumpir u ljusci, prerežite ga po dužini, posolite i stavite u vruću pećnicu. Pole su gotove kad se na prerezani dio uhvati lijepa zlatnosmeđa korica i krumpir postane mekan. Posno jelo u mrsne dane mo-žete pretvoriti u pravu poslasticu – servirati uz hladnu slaninu, luk i lički sir škripavac ili namazan basom. Ili ga pri kraju pečenja posuti komadićima slanine i sira.

Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije