Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP KONOBA

Raznovrsne morske delicije ribari donose na vrata konobe na Braču

Foto: Marina Borovac
1/5
09.07.2018.
u 09:08

Doda li se tome da je osoblje ljubazno i nasmijano, a ambijent ugodan, ne čude iznimno pozitivni komentari na internetu gostiju koji su jeli u konobi Top

Zato što je top – kao iz topa ispalio je Zoran Ilić Zoka zbog čega je svoju konobu koja deset godina posluje na rivi u Sumartinu nazvao Top. Izgleda da tako misle i turisti, u vrijeme objeda terasa je puna. Kako i ne bi, ovdje su kvalitetne namirnice odlično spravljene, a cijene prihvatljive.

Konobarice kao kokteli

– Meso se ne smrzaje, već se freško pravi. Najbolje ide biftek, vrhunski je, a nije skup – 110 kuna. Zna se desit da nam gosti pokazuju račun i kažu da smo pogrišili jer im je premalo – govori nam ovaj Sarajlija po rođenju.
U kuhinji je glavna Ilićeva supruga, Bračanka Svjetlana, inače medicinska sestra koja je, jer nisu mogli naći kuhara, dala otkaz u Domu zdravlja.

Kuharstvo je usavršila na tečajevima. Konobarice su mještanka Marinela i Margarita, do prije tri godine Zagrepčanka, a sada Novoselčanka. 
– Zovu se ka kokteli – smije se vlasnik donoseći nam jelovnik u kojem je na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom uputa za goste koji imaju alergijske reakcije da ih prijave.

U ponudi otočke konobe je doručak po cijeni od 25 do 30 kuna, među hladnim predjelima je salata od hobotnice za 70 kuna, koliko su i domaći njoki s grdobinom i škampima. Morske delicije su raznovrsne i svježe, a brački ih ribari dopremaju doslovno na vrata konobe. U tim su specijalitetima nedavno uživali i glumica Zrinka Cvitešić i nogometaš Niko Kranjčar. 


Pozitivni komentari

Nakon poduljeg dvoumljenja s popisa morskih jela odabirem odrezak od tune sa žara i blitvu na dalmatinski te naposljetku najskuplji desert u konobi – palačinke Sumartin, punjene sladoledom i prelivene toplim višnjama. Lijepo servirano, odlično napravljeno, za more, k tomu još i otok, i više nego povoljno.

Doda li se tome da je osoblje ljubazno i nasmijano, a ambijent ugodan, ne čude iznimno pozitivni komentari na internetu gostiju koji su jeli u konobi Top. 

U jelovniku je i poziv gostima koji su alergični da to prijave, a uz hrvatski napisan je i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Da je u Selcima postavljen prvi u svijetu spomenik ruskom književniku Lavu Nikolajeviču Tolstoju, da je u tom mjestu prvi u Europi spomenik papi Ivanu Pavlu II u prirodnoj veličini te da su u mjesnom Parku zahvalnosti biste prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, njemačkog političara Hansa Dietricha Genschera i austrijskog političara Aloisa Mocka koji je bio na otkrivanju svog spomenika.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
11:51 09.07.2018.

brač raj na zemlji

KO
Kopreinitz
12:55 09.07.2018.

Hvala Bogu, nesto pozitivno, dobro i pristupacno svakom gostu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije