Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mali trikovi

Radite li ovih osam čestih pogrešaka u kuhanju? Evo kako ih možete popraviti!

Unsplash
22.08.2023.
u 11:30

Greške u kuhanju su normalne i dogode se svima, a ponekad ih je zapravo vrlo lako ispraviti

Pripremanje ukusnog obroka za cijelu obitelj ili pak prijatelje može biti odlično iskustvo, a upravo je hrana pravi povod za druženje. No, jedna greška je dovoljna da pokvari cijelo jelo, a greškice koje mogu sve pokvariti vrebaju iz najneočekivanijih situacija. Naučite male trikove i izbjegnite najčešće greške tijekom kuhanja.

Primjerice, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo octa i soka od limuna, a ako je preslano, ubacite komadiće krumpira.

VEZANI ČLANCI:

Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga s malo vrhnja ili jogurta. Ako je pak previše kiselo, pokušajte dodati malo slatkoće, odnosno šećera ili meda. 

Ako vam je umak grudast, promiješajte ga u blenderu, a ako vam se dogodi da je tjestenina prekuhana, popržite ju u zagrijanoj tavi na maslinovom ulju.

Ako ste prekuhali povrće, iskoristite ga za juhu ili pire. Ako vam je zagorjela tava, koristite sodu bikarbonu i aluminijsku foliju.  Naime, zagorjelu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte joj tek toliko vode da dobijete pastu. Sa zgužvanom aluminijskom folijom veličine šake ribajte zagorjelo područje dok se ne počne otapati. Poslije svega nekoliko minuta ribanja trebali biste vidjeti raspadanje zagorjelih ostataka.

Imate li vi kakav trik u kuhinji? Podijelite s nama u komentarima!

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije