Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad sve boli

Pucate pod pritiskom? Prepoznajte 4 neočekivana simptoma stresa

stres
Foto: Thinkstock
19.03.2014.
u 08:45

Nagli prestanak izloženosti stresu može uzrokovati pojavu migrena, tvrde stručnjaci.

Ako ste kronično pod stresom zbog svakodnevnih poslovnih ili privatnih problema - simptomi su obično suptilniji i teže se prepoznaju.

Ovo su (neočekivani) simptomi stresa. Naučite ih prepoznati.

VIKEND GLAVOBOLJE

Nagli prestanak izloženosti stresu može uzrokovati pojavu migrena, tvrde stručnjaci. Zato, držite se navika spavanja i prehrane kao tijekom radnog tjedna kako biste isključili (ili umanjili) utjecaj drugih faktora.

JAKI MENSTRUALNI GRČEVI

Žene koje su pod utjecajem stresa dvostruko češće osjećaju menstrualne bolove nego žene koje nisu pod pritiskom, a i bolovi su mnogo jači.

Stručnjaci kažu da stres narušava hormonsku ravnotežu, što uzrokuje bol. Fizička aktivnost reducira razinu stresa i ublažava bol, jer smanjuje aktivnost simpatetičkog živčanog sustava.

BOL U VILICI

Može biti posljedica (nesvjesnog) škrgutanja zubima noću, što se obično pogoršava dok je osoba pod stresom. Ako je to vaš problem, pitajte svog stomatologa za specijalne štitnike za zube koji se nose noću.

BIZARNI SNOVI

Snovi obično progresivno postaju pozitivniji, pa se tako većina ljudi budi bolje raspoložena nego što je bila prije odlaska na spavanje. Kada je osoba pod stresom, češće se budi, remeti ovaj prirodni proces snova i omogućuje priljev negativnih slika i osjećaja.

Potrudite se spavati sedam do osam sati i izbjegavajte konzumiranje kave i alkohola u večernjim satima.

>>Ove dragocjene bobice eliksir su zdravlja, vraćaju energiju i jačaju imunitet

>>'Stres s posla nosim kući. Kako ga kontrolirati i ponašati se normalno?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije