Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pedalafest u Zagrebu

Prvi hrvatski biciklistički festival ponudio obilje sadržaja

pedalafest
Luka Stanzl/PIXSEL
27.06.2012.
u 09:22

Mnogi su tijekom tri dana festivala sudjelovali na radionicama u kojima su naučili, primjerice, kako od kotača napraviti LED zaslon, ali i kako biciklom napraviti – izvrstan sladoled.

Zagreb je od 7. do 9. lipnja u Domu HDLU-a, popularnoj džamiji, bio domaćin Pedalafesta – prvog hrvatskog biciklističkog festivala.

Šareni program okupio je u tri dana programa velik broj znatiželjnika, rekreativnih i profesionalnih biciklista.

Mnogi su tijekom tri dana festivala sudjelovali na radionicama u kojima su naučili, primjerice, kako od kotača napraviti LED zaslon, ali i kako biciklom napraviti –  izvrstan sladoled.

Festival je bio i pozornica za  dugometražne filmove čija je tema bila bicikl, ali i popodnevnim i večernjim predavanjima, od kojih su najzanimljivija nizozemskog biciklističkog stratega Marca van Woudenberga, koji je najpoznatiji po svom siteu Amsterdamize.com, na kojemu promovira biciklističku kulturu.

Na Pedalafestu gost iz Nizozemske održao je predavanje Bicycle Cultures Are Man-Made. Osim njega, na Pedalafestu je govorio i popularni europarlamentarac Michael Cramer koji već trideset godina u Berlinu prakticira život bez automobila i kojemu je bicikl prvo i najvažnije prijevozno sredstvo.

U sklopu Pedalafesta održan je i natječaj Velika pedala na kojem su nagrađeni najbolji filmovi čija je tema bicikl, u trajanju do dvije minute.

Radi popularizacije bicikla kao transportnog sredstva, posebice u gradskim sredinama, posljednjeg dana festivala, koji je organizirao Sindikat biciklista, održana je i biciklistička "masovka". Vožnja biciklista zagrebačkim ulicama upriličena je kako bi se upozorilo na lošu infrastrukturu i probleme biciklista u prometu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije