Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Pripazite: Dr. Google često pogrešno dijagnosticira bolest

internet
AFP
18.04.2012.
u 12:58

Jedna od četiri žene kupuje pogrešne lijekove nakon pogrešne dijagnoze na internetu

Žene sa zdravstvenim problemima često se odlučuju potražiti savjet dr. Googlea, kažu istraživači koji su proveli anketu na tisuću žena. Čak jedna od četiri žene kupila je pogrešan lijek nakon što je sama sebi dijagnosticirala stupanj bolesti na internetu. Jedna od deset pretrpjela je neugodne efekte pogrešnog lijeka.

Polovica žena koja si je dijagnozu postavila sama kupila je lijek bez dodatnog savjetovanja s farmaceutom. Jedna od deset žena rekla je da nije željela svojim problemima opterećivati bližnje, a trećina se odlučila na pretraživanje Googlea jer je predugo čekala dijagnozu svog liječnika. Trećina ih se bojala razgovarati s liječnikom, odnosno onoga što bi joj mogao priopćiti.

Trećina je izjavila da je provela najmanje dva tjedna "hrvajući" se s nekim problemom prije nego što je s nekim razgovarala, pa i s liječnikom, dok je jedna od 20 žena godinu dana trpjela simptome prije nego što je odlučila potražiti medicinsku pomoć, piše Daily Mail.

Savjet na internetu žene su najčešće tražile zbog problema sa spavanjem, bolovima u mišićima, glavoboljom, depresijom, svrbeži i umorom.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije