Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonište Lič

Priča o psima kojima je istekao rok trajanja prešla granice Hrvatske

sklonište lič,pas
Foto: ''
22.11.2013.
u 23:02

Nakon apela za pomoć do sada udomljeno pet pasa, pomoć nudi i Ivana Višnjić

Nakon dramatičnih apela odaslanih u javnost da prekobrojnim psima iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič prijeti eutanazija, te pojašnjenja iz Ministarstva poljoprivrede da je usmrćenje samo jedna mogućnost i isključivo je odluka i odgovornost voditelja skloništa, krenula je akcija spašavanja pasa.  

- Uspjeli smo dosada udomiti pet pasa, sutra ćemo i šestoga, dok su tri rezervirana - kazala nam je u petak Milka Mijanović, voditeljica skloništa.Skloništa za nezbrinute životinje Lič.

Priča o psima iz skloništa Lič mnoge je ganula, zanimalo nas je stižu li i konkretne ponude za pomoć. Voditeljica Mijanović potvrdila je kako im je voljna pomoći Ivana Višnjić, supruga poznatog glumca Gorana Višnjića, moguće kroz prikupljanje novca za sterilizaciju kujica u skloništu ili pak angažiranjem kolega glumaca koji bi pomogli udomiti životinje.

Dok se u akciju spašavanja napuštenih životinja uključuju mnogi, na opsežnost  problematike ukazuje i Dolores Stanger, tajnica Liburnijskog društva za dobrobit životinja „Lunjo i Maza“. Kaže kako zbog indolentnosti jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranska županija nema ni približno zadovoljavajuće kapacitete za  smještaj napuštenih i zlostavljanih životinja.

- Te životinje za svoj status ni najmanje nisu krive, Koliko mi je poznato, niti jedan grad ili općina u našoj Županiji nisu se pobrinuli da izgrade i osposobe regularno sklonište i time ispoštuju Zakon o zaštiti životinja, koji je stupio na snagu još 2007. Uvidjevši u odredbama zakona priliku za ostvarivanje profita, učinila su to zato trgovačka društva. No, niti građani, a još manje jedinice lokalne samouprave, kao naručitelji poslova zbrinjavanja, ne znaju što se događa sa životinjama nakon što ih pokupe VHS službe. Zanimljivo je kako je Primorsko-goranska županija jedna od onih u kojoj je gotovo nemoguće procesuirati zlostavljanje životinja i kazniti zlostavljače i nesavjesne vlasnike. Sklonište za životinje Lič samo je jedna karika koja je pukla pod teretom mnogih nepravilnosti, korupcije i izigravanja Zakona – ističe D. Stanger te dodaje kako je žalosno da zbog takvog stanja ispaštaju upravo oni najslabiji, napuštene životinje, živa bića koja se tretiraju kao bezvrijedne limenke s rokom trajanja. 

>>Inspekcija naredila da se nedostaci moraju odmah ukloniti, voditeljica tražila odgodu

>>Volonterima udruge Lunjo i Maza vrata Liča i dalje zatvorena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije