Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakove zvjezdice

Pizzeria Amfora: Osim najbolje otočke pizze imaju i mediteransku hranu

Pizzeria Amfora
16.07.2018.
u 23:29

Zagrepčanin Siniša Jagatić, korčulanski zet, nastavio je dugogodišnju obiteljsku tradiciju prve pizzerije otvorene još 1984. godine

Najbolja pizza na otoku i šire – komentari su gostiju “Amfore”, prve pizzerije u Korčuli otvorene još davne 1984. godine. Njezin je vlasnik korčulanski zet, Zagrepčanin Siniša Jagatić koji je nastavio dugogodišnju obiteljsku tradiciju. Amfora je otvorena svake godine od 15. travnja do 15. listopada, u ponudi osim pizza koje stoje od 58 do 70 kuna ima mediteransku hranu, jela s roštilja, tjestenine i rižota.


Neizostavno vino Grk

Tri jela nose ime Amfora – pizza spravljena od sira, šunke, šampinjona, salame i jaja (70 kuna), wok poslužen uz basmati rižu koji stoji 120 kuna te otočki specijalitet, tradicionalno jelo – odlični ručno rađeni žrnovski makaruni s rajčicom, gamberima, slaninom, kapulom i bosiljkom (120 kuna). Ista je cijena i za vege žrnovske makarune, s povrćem, vrhnjem i gorgonzolom te žrnovske makarune “Marco Polo” s rajčicom i junetinom. Na vinskoj je karti i neizostavno vino Grk, proizvedeno od istoimene autohtone sorte grožđa čiji su “dom” pješčana polja Lumbarde. Enološki znalci kažu da se to bijelo vino izvrsno sljubljuje s morskom hranom.

Na meniju Amfore za desert se mogu kušati klašuni (dva komada 35 kuna), tradicionalna slastica ovog otoka, od prhkoga tijesta s punjenjem u kojem ima i domaće rakije od ruže. 


Privlačna romantika

– Ima nas šestero zaposlenih – govori Siniša, kuhar po struci, koji je počeo raditi i pripremati ukusna jela još kao srednjoškolac. U Amforu, dodaje, dolaze i domaći gosti i stranci, iz Njemačke, Engleske. I ono što je najvažnije, zadovoljni uslugom i kvalitetom uvijek se u pizzeriju, u kojoj nema čekanja da netko na vas uopće obrati pozornost, rado vraćaju. Mjesta za sjedenje ima u ne tako davno obnovljenom unutarnjem dijelu pizzerije te za stolovima u uskoj uličici na nekoliko koraka od samog srca romantične stare jezgre Korčule koja je na otok privukla i Sinišu Jagatića iz Zagreba.

Pizzeria Amfora

Izbor i kvaliteta jela (do maks. 50 bodova): 47

Izbor i kvaliteta pića (do maks. 15 bodova): 12

Posluga i ljubaznost (do maks. 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do maks. 20 bodova): 17

Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 4

Ukupno: 90

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

velika zvjezdica - više od 95 bodova

Jeste li znali

Korčula se jedino mjesto na svijetu gdje se slavi doček pola Nove godine. Događaj koji je počeo prije dvadesetak godina prometnuo se od zabave u jednu od najvažnijih manifestacija. Ljudi sa svih strana svijeta hrle da bi bili u Korčuli 30. lipnja, gdje se okupljaju maškarani i u povorci kreću oko grada. Doček organizira udruga Bonkulovići.

Top 5 za kupanje

1. Vela Pržina – Lumbarda

2. Otočić Proizd

3. Bilin žal – Lumbarda

4. Pupnatska luka

5. Vaja-Račišće

Info

Cijene u Korčuli i nisu baš tako pristupačne za svačiji džep...     

Parkiranje 25 kn/h

Pivo 0,5 l 30 kn

Kava espresso 14 kn

Ovo je 10 najskupljih gradova na svijetu - čak 4 iz jedne države:

Pizzeria Amfora
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije