Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE

Otvorite sezonu kupanja na Smaragdnoj obali i Capriju

fijumare
29.05.2014.
u 11:47

Ako ste među ljubiteljima talijanskih sapunica, onda vam je otok Capri zasigurno ostao u sjećanju po beskrajnom plavetnilu Smaragdne obale. Sjajan je to otok i dio Italije koji vrijedi vidjeti prije sezone godišnjih odmora i gužvi

 

Treći će put Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare do 4. lipnja oživjeti pomorsku baštinu kvarnerskog kraja, povezati pomorsku i trgovačku tradiciju s modernim životom današnje Rijeke. 

Dani trešanja i “Srdela je in”  

Vremeplov će oživjeti između Delte i Verdijeve ulice, između tržnice i luke, tradicijske drvene barke sidrit će se u Mrtvom kanalu, stižu i trgovci i obrtnici u nošnjama s cijelog Kvarnera... Neće nedostajati ničega. Uvertira festivalu mora već je 27. svibnja na Korzu kada će se održati gastronomski dani trešanja i srdela pod nazivom “Srdela je in”.  

 Ako ste među ljubiteljima talijanskih sapunica, onda vam je otok Capri zasigurno ostao u sjećanju po beskrajnom plavetnilu Smaragdne obale. Sjajan je to otok i dio Italije koji vrijedi vidjeti prije sezone godišnjih odmora i gužvi koje preplave ovaj turistički biser, vrlo popularan među turistima iz cijelog svijeta. Na južnoj strani Napuljskog zaljeva Capri je oduvijek bio omiljen u mondenim i umjetničkim krugovima. Bujno zelenilo i grozdovi bugenvilija koji prekrivaju otok ostavljaju bez daha. 

 Provezite se žičarom do vidikovca i vile San Michell, zavucite se u male ulice, među kuće pastelnih pročelja i okupajte se u smaragdnom moru, a imate li vremena, zaputite se i do Grotte Azzure. A kad se oporavite od blještave ljepote Caprija i okusa limoncella, posjetite i Napulj, Pompeje, antički grad koji je utihnuo nakon erupcije Vezuva, zatim Amalfi, Positano i njegove plaže Spiaggia del Fornillo, Spiaggia Grande... a na povratku Casertu. Campagna i Costiere Amalfitana sjajan su izbor. (Alga Travel, 2390, 5 dana autobusom)     

 Krakow, red dobre zabave, red znamenitosti...     

   Magični kraljevski grad romantičan je gotovo kao Pariz, zabavan kao Bratislava, po mjeri bonvivana baš kao Prag, grad čarobne atmosfere, prepun mladih, barova i pubova koji su otvoreni cijele noći...Ipak, ne propustite obići znamenitosti poput tvrđave Barbakan, crkve sv. Floriana, glavni trg koji je najveći trg srednjovjekovne Europe, Jeglonsko sveučilište, brdo Wawel s renesansnom kraljevskom palačom, srednjovjekovni rudnik i muzej soli, židovsku četvrt Kazimierz, spomen-muzej u Auschwitzu...(Alga Travel, pet dana, autobusom 1290 kn. Izleti nisu uključeni u cijenu.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije