Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igračke s greškom

Opasnost vreba iznad dječjeg krevetića

igračke
22.02.2010.
u 16:48

Među povučenim modelima su Baby Wind Chimes, Tiny Smarts Baby Bunny (bez narančastog klipa), Wind Chime Ella, Wind Chime Louie, Baby Wind Chimes Ocean i Tiny Smarts Gift Set (samo zec Wind Chime iz seta).

Edukativne igračke “wind chimes” popularnog brenda Tiny love povučene su sa svjetskog tržišta zbog ozljede jedne bebe u SAD-u i nekoliko pritužbi kupaca. Sporne igračke povučene su zbog nekoliko slučajeva kada se tijelo igračke otvorilo te su se vidjele oštre metalne šipke iz unutrašnjosti igračke.

Ogrebotine na bebi

U hrvatskom priopćenju Tiny lovea piše kako je bilo samo nekoliko slučajeva otvaranja igračke na više od 2,5 milijuna komada prodanih širom svijeta, a sve će igračke biti povučene. Na ovaj potez Tiny love odlučio se dobrovoljno u suradnji s CPSC-om (Consumer Product Safety Commission). Riječ je o proizvodima koji su prodani u više od dva milijuna primjeraka od 2002. godine diljem svijeta, a nastali su u tvornici s kojom su prestali surađivati prije više od godinu dana.

– Unatoč minimalnoj vjerojatnosti ozljeđivanja, osjećamo veliku odgovornost prema našim kupcima i ne želimo ih izložiti niti najmanjem riziku – piše na stranicama Tiny lovea koji je odlučio i poboljšati svoje proizvode kako se ovakvi problemi ne bi događali.

Osim malih ogrebotina jedne bebe nikakve druge ozljede nisu prijavljene.

– Tvrtka Tiny love dobitnik je brojnih nagrada na svjetskom tržištu igračaka i mi smo obavijestili hrvatsku javnost zbog opreza iako nije riječ o ničem velikom. Te povučene igračke trenutačno se ne mogu kupiti u Hrvatskoj jer se radi o starijim modelima – objasnio je Željko Miljanović iz Media Commerca, zastupnika za igračke Tiny love.

Šipka je dio igračke

Među povučenim modelima su Baby Wind Chimes, Tiny Smarts Baby Bunny (bez narančastog klipa), Wind Chime Ella, Wind Chime Louie, Baby Wind Chimes Ocean i Tiny Smarts Gift Set (samo zec Wind Chime iz seta).

Od ovih igračaka u Hrvatskoj se moglo kupiti samo tri i to Baby Bunny, Ella i Baby Wind Chimes.

Tiny love postupio je kako i doliči ovakvim situacijama te obavijestio javnost na vrijeme i informirao je o svim nedostacima.

Oštre metalne šipke nalaze se u igrački “wind chimes” jer su dio konstrukcije igračke i nisu predviđene za kontakt s djetetom.

U ostalim modelima “wind chime”, koji nisu obuhvaćeni povlačenjem, šipke su zaštićene i nalaze se u dijelu igračke koji nikako ne može dospjeti u kontakt s djetetom, piše u priopćenju.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:58 22.02.2010.

Ove drangulije ne zabavljaju djecu, nego ih samo za*ebavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije