Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje nuspojave

Novo istraživanje tvrdi: Mamurluk postaje lakši što je osoba starija!

shutterstock
22.04.2021.
u 07:00

Ovaj najnoviji članak objavljen je u časopisu pod nazivom Alkohol i alkoholizam, a bilježi zanimljive informacije o posljedicama konzumiranja alkohola

Suprotno onome što većina ljudi vjeruje, novo istraživanje tvrdi da je mamurluk zapravo lakši i slabiji što smo stariji, kako prenosi LADBible.

Za mlade ljude se često vjeruje da bolje podnose alkohol i imaju manje posljedice nakon konzumiranja alkoholnih pića, međutim ovo istraživanje pokazalo je upravo suprotno.

Jedan od mogućih razloga za to je taj što se jednostavno naviknete i bolje nosite s alkoholom tijekom godina. Također, sa starenjem dolazi i smanjena osjetljivost na bol, što bi moglo pomoći da mamurluk ne ostavlja tolike posljedice.

Novi trend među tinejdžerima: Otkrili kako kupovati alkohol bez osobne iskaznice!

1/1

Ovaj najnoviji članak objavljen je u časopisu pod nazivom Alkohol i alkoholizam, a bilježi zanimljive informacije da štetni učinci pretjerivanja u alkoholu imaju tendenciju opadanja s godinama, kako se povećavaju vaše radne i obiteljske odgovornosti.

Međutim, također su primijetili da je koliko se osoba osjeća pijano prilično ključni faktor u stanju u kojem je sljedeći dan. Ako se osjećate stvarno pijano, vjerojatnost je da ćete idući dan imati velike bolove i nuspojave.

- Težina mamurluka opada s godinama, čak i nakon kontrole količine konzumiranog alkohola. Spolne razlike bile su najveće u mlađim dobnim skupinama, ali su postale znatno manje ili su izostale u starijim dobnim skupinama - objasnili su istraživači.

To ne znači da biste se trebali opijati kada ste stariji, jer ćete i dalje dobiti mamurluk. To samo sugerira da možda neće biti toliko loše koliko bi moglo biti.

Pogledajte kako izgledaju najbolje znanstvene fotografije 2020. godine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije