Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`gdje je nestao čovjek`

Nije htio ustupiti mjesto trudnici u prepunom autobusu, njena reakcija oduševila je mnoge

Trudnica
Instagram
12.09.2018.
u 07:06

Kada je ugledala jedno slobodno mjesto, na sjedalu je bila torba čovjeka koji je sjedio pokraj, a umjesto da je pomakne i oslobodi sjedalo za trudnicu, torbu je pokrio rukom bez namjere da je makne.

Gdje su nestali bonton i empatija, pitanje je koje se mnoge žene pitaju na društvenim mrežama. 

Potaknula ih je na to jedna trudnica u visokom stupnju trudnoće kojoj nitko nije htio ustupiti mjesto u prepunom autobusu u Londonu. Kada je ugledala jedno slobodno mjesto, na sjedalu je bila torba čovjeka koji je sjedio pokraj, a umjesto da je pomakne i oslobodi sjedalo za trudnicu, on je torbu pokrio rukom bez namjere da je makne.

Žena u osmom mjesecu trudnoće odlučila je reagirati i bez razmišljanja odlučila sjesti na to mjesto, preko torbe koja je još uvijek bila na sjedalu. Objavila je post na Twitteru u kojem je opisala svoj postupak i "neljudsko "ponašanje čovjeka u javnom prijevozu, nakon čega je njen post postao pravi viralni hit. No, nije poznato kako je muškarac nakon toga reagirao.

Njena objava "otkrila" je koliko se žena bori s istim problemima, nedostatkom bontona, empatije i sa sebičnosti kod ljudi u javnom prijevozu. Njenu objavu komentirale su mnoge žene otkrivši svoja iskustva, a ovu trudnicu podržali su riječima potpore. 

Jedna od njih napisala je kako je zamolila čovjeka da joj ustupi mjesto jer je trudna i mučno joj je, no on je odbio. Žena u nekom trenutku nije mogla suzbiti mučninu i povratila je direktno po tom čovjeku koji je sjedio ispred nje i čitao novine, piše The Sun. 

Mnogi su se složili da je dobio što je i zaslužio. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

 

Komentara 6

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
08:22 12.09.2018.

Ne davati trudnicama,starijim osobama ili invalidima tu sitnu olakšicu je dno-dna ljudske mizerije :(

LU
lukborn
07:52 12.09.2018.

to Linda kraljice

ZN
Znakovljenagrbu
12:28 12.09.2018.

E, Linda! Aj, kad već svašta c/p s raznih portala/društvenih mreža, zakelji i sam čin (link) povraćanja. Nije da ti ne vjerujem(o), nego budi "autentična" do kraja, baš onak' kak to čine "istraživački" novinari. Ok? Ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije