Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodila na carski

Bila je trudna s četvorkama, a onda su joj doktori savjetovali nešto što nije mogla prihvatiti

Zatrudnila s četvorkama
Foto: Zero2quads blog
04.07.2018.
u 15:41

Par je nakon vjenčanja želio dobiti dijete, no tada su s pretragama započele i njihove borbe s problemima s neplodnošću.

Morales Osuna (30) i njezin suprug Issac (29) iz Kalifornije, nisu mogli ni sanjati da će njihova priča jednoga dana biti vijest o kojoj će pisati mediji.

Par je nakon vjenčanja želio dobiti dijete, no tada su s pretragama započele i njihove borbe s problemima s neplodnošću. Morales je imala ciste na jajnicima, endometriozu  i začepljen jajovod te je podvrgnuta operaciji. Nakon oporavka uslijedila je konzultacija s liječnicima koji su predložili inseminaciju, a ako to ne urodi plodom u tri pokušaja, slijedila im je umjetna oplodnja.

Prvi pokušaj inseminacije nije uspio te je par u drugi pokušaj ušao s još većom vjerom i nadom u čudo. Upravo to se i dogodilo. Morales je počela osjećati promjene u svom tijelu te je bila sigurna da je ovaj put trudna. Nije mogla dočekati da proteknu dva tjedna nakon postupka te je požurila napraviti test već nakon prvog tjedna. Test je bio pozitivan pa je ponovila testiranje, a krvna pretraga hormona trudnoće pokazala je da je očito riječ o višeplodnoj trudnoći. Par je bio presretan s viješću da vjerojatno očekuju blizance. 

No, iznenađenjima nije bilo kraja jer je napregledu Morales doznala da je trudna s četvorkama. Zbog rizika održavanja trudnoće liječnici su joj savjetovali da zadrži samo dva embrija, no ona je odbila "odabrati". 

Cijelu trudnoću iznijela je bez većih problema, a trbuh joj je pred porod bio "ogroman", kako je i sama istaknula, a tri djevojčice i jedan dječak na svijet su došli nakon 34 tjedna trudnoće carskim rezom. 

Hrabra majka odlučila je pisati blog naziva "Zero 2 quads" kako bi ohrabrila sve žene da ne odustaju od svojih želja za potomstvom. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije