Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da, istina je

Nevjerojatno: Coca Cola i Pepsi sadrže alkohol

gazirana pića
28.06.2012.
u 16:17

Osim što limenka obojenog napitka sadrži kofein i čak 10 žličica šećera, otkriveno je i da sadrži alkohol...

Jedno nedavno francusko istraživanje pokazalo je da popularni gazirani napitci Coca Cola i Pepsi cola sadrže male količine alkohola. Institut za potrošače utvrdio je da više od polovine pića sadrži supstancije koje nikako nisu navedene na deklaraciji, a ta informacija mogla bi uznemiriti sve one koji kolu piju kao zamjenu za alkohol ako voze ili ako im vjera zabranjuje alkohol. Alkohol je u njima prisutan u malim količinama, sa svega 10 miligrama po litri, što je zapravo 0,001 posto alkohola.

– Moguće je da alkohol nastaje kao nusprodukt procesa proizvodnje pića po tajnom receptu, no ti su napitci lagani i kao takvi prepoznati od vlada zemalja u kojima se prodaju. Pariška džamija izdala je certifikat u kojem piše da naše proizvode mogu konzumirati članovi muslimanske zajednice – priopćili su iz francuske Coca Cole.

Pepsi je pak priznao da neka pića mogu sadržavati tragove alkohola zbog svojih sastojaka koji se koriste, iako se navodi da se za izradu Pepsi cole ne koristi etanol.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
Fieldhockey
16:38 28.06.2012.

Zašto vas je strah staviti fotku Coca Cole i Pepsija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije