Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrtonosna infekcija

Ne perete zube redovno? Nakon ovoga ćete vjerojatno više brinuti o usnoj šupljini

Izbočina na ruci
Foto: The New England Journal of Medicine
1/5
04.04.2018.
u 09:42

Različite bolesti i stanja u organizmu mogu se očitovati na sluznici, zubima i parodontu usne šupljine

Higijena je pola zdravlja, a higijena usne šupljine još pola, složili bi se liječnici. 

Različite bolesti i stanja u organizmu mogu se očitovati na sluznici, zubima i parodontu usne šupljine, a često imaju prva očitovanja i simptome upravo u ustima.

Koliko ozbiljno po život može biti, objavili su liječnici u The New England Journal of Medicine časopisu uz fotografiju izbočine na ruci jednog 27- godišnjaka.

Nakon odlaska kod stomatologa i tretmana, ovaj Kanađanin je primjetio da mu se na dlanu pojavljuje crvena izbočina koja je kroz iduća dva tjedna postala veća i plava.

Uz pojavu izbočine, muškarac je osjećao i bolove u trbuhu, gubitak apetita, noćno znojenje i vrućice zbog čega je posjetio liječnika.

Utvrđeno je da je zadobio infekciju koju uzrokuje bakterija streptococcus salvarius, a nalazi se pretežito u usnoj šupljini. Do infekcije je došlo zbog slabe oralne higijene, smatraju liječnici, a možda je sve pogoršao i tretman stomatologa nakon čega je moglo doći do širenja bakterije u krvotok što je jako opasno i može uzrokovati smrt. 

Pogledajte i galeriju Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koju radite kada vas hvata prehlada

Izbočina na ruci
1/8

 

Komentara 2

LU
Lujo123
10:29 04.04.2018.

Majstor Ivo - svaki je za nekaj majstor, a ti si majstor za gluposti!

Avatar Majstor Ivo
Majstor Ivo
09:58 04.04.2018.

Ne perete zube, ruke i tijelo redovno? Imate naviku da lažete i kradete? Niš strašno ako ste pravi domoljub i slusate zabranjene pjesme Marka Perkovića Thompsona jer imate osjecaj da ste sjajni, nebeski i kvalitetni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije