Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro zdravlje...

Nasmijte se! Zašto vas osmijeh čini privlačnijima?

usta
Arhiva Večernjeg lista
02.08.2012.
u 16:51

Istraživanje je pokazalo da se stanje ženskih zubi koristi za procjenu njihove dobi i plodnosti. Zato one nose ruževe za usne kako bi ih naglasile...

 

Prema najnovijem istraživanju bijeli i pravilni zubi ukazuju na izvrsno zdravlje. Bijeli osmijeh osobito žene čini mnogo privlačnijima i to zato što su zubi ljudima nešto poput paunova repa u životinjskom svijetu. Zdravi i jaki zubi znače da osoba ima jak genetski potencijal za kojim teže svi kada tragaju za idealnim partnerom s kojim žele zasnovati obitelj. Muškarci to posebno primjećuju kod žena procjenjujući na taj način njezinu dob i potencijalne bolesti te sposobnost rađanja zdrave djece. A sve se to zbiva na nesvjesnom nivou.

Britanski znanstvenici pokazivali su neobrađene slike manekenki i muškim i ženskim ispitanicima. Oni su pak morali procijeniti njihovu privlačnost na temelju zuba. Kao što je bilo i za očekivati, pokazalo se da su im obojeni i nepravilni zubi bili odbojni.

U drugom zadatku pokazivali su im fotografije istih tih manekenki, ali s izbijeljenim i ravnim zubima nakon što su slike dotjerane u Photoshopu. Iste djevojke sada su bile mnogo privlačnije, a s time su se složili i muški i ženski ispitanici, prenosi Daily Mail

Psiholog sa sveučilišta u Leedsu Colin Hendrie smatra da ljudi sa žutim zubima ne bi trebali potrošiti silne novce na izbjeljivanje jer sjajan bijeli osmijeh nije ništa privlačniji od prirodnih nijansi zuba. Ljepota i privlačnost žene sadržana je u mnogim elementima, no zubi, pokazalo je ovo istraživanje, ipak igraju veliku ulogu u zavođenju.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije