U Jastrebarskom smo jeli izvrsnu pizzu, u Županji doznali kako se pravi veseli Slavonac, a nakon dvadeset ručkova na kontinentu složili smo se da nam se najviše svidjela ponuda restorana Črn-Bel u Ludbregu, nekoć u vlasništvu poznatoga hrvatskog književnika, pisca i režisera Mladena Kerstnera, autora legendarnih "Gruntovčana" i "Mejaša", a danas poduzetnika Dražen Jagića.
S ponudom koja spaja tradicionalnu i modernu kuhinju, koju vodi chef Mario Blagaj, jer, kako kažu, "bez njega ne bismo bili kakvi jesmo", s prirodom koja ga okružuje i s najljepšim pogledom na Ludbreg, ovaj restoran na brežuljku uz mesna i riblja jela, tjestenine i rižota na meniju ima i nekoliko vegetarijanskih jela te pizze iz krušne peći, a na vinskoj karti zastupljeni su domaći vinari. Voditelj Danijel Kolak rekao nam je da surađuju s lokalnim OPG-ovima, od kojih nabavljaju svježe domaće namirnice. Od mogućih stotinu restoranu Črn-Bel dodijelili smo 96 bodova za raznovrsnost ponude jela i pića, kvalitetu hrane, uslugu, prostor te vrijednost za novac.
– Ovo je izuzetno priznanje. Zahvalni smo što su naš rad i kvaliteta prepoznati. Baš smo presretni – kaže Kolak, a direktorica Turističke zajednice Ludbrega Petra Međimurec dodaje kako turizam bez odlične hrane i usluge ostaje samo slovo na papiru.
– Mi smo mala zajednica velika srca i trudimo se raditi zajedničkim snagama, jedni smo drugima i pomoć i podrška. I zato smo posebno sretni što je Turistička patrola Večernjeg lista prepoznala kvalitete restorana Črn-Bel. Njihova je kompletna ponuda zaista na visokoj razini – rekla je Međimurec.