Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove zračne linije

Mogući letovi Peking - Zagreb

01.02.2018.
u 07:16

CA u ljetnom redu letenja uvodi i nove linije iz Dubrovnika u München te iz Splita u Kopenhagen.

Kineski je veleposlanik u Hrvatskoj Hu Zhaoming na ovotjednoj konferenciji za novinare između ostalog kazao da je došlo vrijeme za uvođenje izravnih letova između Hrvatske i Kine te da su kineske aviokompanije za to zainteresirane. A najbliže tome je Hainan Airlines koji već neko vrijeme pregovara o uspostavi izravnih letova Peking - Zagreb.

Sredinom siječnja je tako hrvatska delegacija, koju su predvodili veleposlanik RH u Kini Nebojša Koharović i predsjednik Predsjedništva Kinesko-jugoistočnoeuropske poslovne asocijacije Mario Rendulić, razgovarala s predstavnicima vlade provincije Hainan o uvođenju izravnih linija istoimene aviokompanije za Hrvatsku. Poticaj za to je porast broja kineskih turista u Lijepoj Našoj za 53 posto, pa je lani dosegnuo gotovo 200.000. A za pet godina bi broj kineskih turista u Hrvatskoj godišnje mogao iznositi 800.000.

– Provincija Hainan trebala bi odobriti potpore za izravne letove u Hrvatsku odnosno u Zagreb. Ako kineske kompanije napokon dobiju posao gradnje Pelješkog mosta, to bi pak bio dodatni vjetar u leđa za uspostavu izravnih letova Peking - Zagreb – smatra Siniša Malus iz Kinesko-jugoistočnoeuropske poslovne asocijacije. U Zračnoj luci Franjo Tuđman rekli su nam da redovito sudjeluju na međunarodnim zrakoplovnim konferencijama i forumima diljem svijeta te da su s predstavnicima mnogih zrakoplovnih kompanija razgovarali o razvoju novih projekata.

Pregovori o uvođenju novih ruta, kažu, podrazumijevaju povjerljivost pa ne mogu dati više informacija. Hainan Airlines je od lani uveo izravne letove Peking - Beograd s tehničkim slijetanjem u Pragu. Povratna karta na toj liniji može se kupiti već za 550 eura. Uvođenjem letova za Peking, Zagreb bi dobio četvrtu interkontinentalnu izravnu liniju, uz one u Dubai, Dohu i Toronto (sezonska linija). Pri tome bi Peking bio najudaljenije odredište a let na toj liniji najdulji iz ZL “Franjo Tuđman”. A sa tog aerodroma u ljetnom redu letenja ove godine Croatia Airlines će prvi put u povijesti uvesti redovite letove Zagreb - Dublin, i to od 3. svibnja do 28. listopada dvaput tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Povratne karte za letove na toj liniji su od jučer u prodaji po promotivnoj cijeni već od 189 eura, odnosno već od 219 eura za povezana putovanja iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule (preko Zagreba) u Dublin. CA u ljetnom redu letenja uvodi i nove linije iz Dubrovnika u München te iz Splita u Kopenhagen. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije