Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na putu za Bruxelles

Zrakoplov Croatia Airlinesa zbog udara ptice morao se vratiti u Zagreb

Croatia Airlines
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/8
30.01.2018.
u 09:15

Ptica je oštetila poklopac radarske antene smještene u "nosu" aviona.

Zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A319-122 u ponedjeljak popodne poletio je iz Zagreba za Bruxelles, ali se nakon ulaska u zračni prostor Austrije morao vratiti u Hrvatsku.


 

Kako prenosi avioradar.hr, u zrakoplov je udarila ptica koja je oštetila poklopac radarske antene smještene u "nosu" aviona. Posada je sigurno avion vratila do Zagreba te bez problema sletjela u zračnu luku Franjo Tuđman.
 

Croatia Airlines
1/12

 

Iz Croatia Airlinesa priopćili su sljedeće:

Neposredno nakon polijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa na redovitom letu OU4456, danas oko 16 sati došlo je do bliskog susreta zrakoplova Airbus 319 i ptice, zbog čega je zrakoplov preventivno vraćen u polazišnu zračnu luku. Riječ o uobičajenim događaju u civilnom zrakoplovstvu (tzv. bird strike), koji nije utjecao na sigurnost putnika i članova posade te je zrakoplov sigurno sletio u ZL Zagreb.

Piloti Croatia Airlinesa obučeni su i trenirani za primjenu točno propisanih procedura za ovakve situacije, a zrakoplov je vraćen u ZL Zagreb jer je tamo smješteno tehničko središte tvrtke, što omogućuje brže obavljanje sigurnosnog pregleda u odnosu na inozemne zračne luke, a pritom je dostupan i najveći broj rezervnih dijelova.

Airbus 319 trenutačno je izvan prometa, a putnicima za Bruxelles omogućit će se prvi sljedeći let do njihova odredišta, ovisno o raspoloživosti zrakoplova u floti tvrtke. Croatia Airlines ispričava se svim putnicima s leta OU4456 zbog poremećaja u planiranom putovanju, iako je riječ o događaju na koji kompanija nije mogla utjecati. 

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
09:26 30.01.2018.

strašno. sad zamislite kako je našim pilotima u kiowama helikopterima, kad im u ono staklo iz lipika udari galeb, onaj pravi, kad se vraća s mora.... ne možeš ni retrovizor u zraku vratiti na svoje mjesto... ja više u avion nejdem. jedno jato vrabaca, i gotovoa je moja misija tu. :( na brod nema šanse, svako malo udari u pristanište. bicikl nije zdrav. auto košta. autobus smrdi. vlak kasni. hodati ne želim....

FI
filipsbilliard
14:15 30.01.2018.

ptica...na 10.000 metara visine....haha....

NO
nogogaz
09:35 30.01.2018.

A ko ce ga pregledat? Pa nisu otisli samo piloti...i ko ce placat racun? Nedugo je vl objavia kako nam je vaznija eskadrila od varnosti putnika ove kompanije i kako jednom nas ponos danas preticu slovenka i srpska kompanija. Ali samo da se sve zavrsilo srecno inda niko nije stradao....samo ja mislim kako nije to bila "samo tica...."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije