Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostupna u 43 zemlje

Milijuni kutija kontracepcijskih pilula Cilest povlače se iz prodaje!

pilule
05.06.2013.
u 15:45

Iako ga povlače sa tržišta, iz Johnson & Johnsona kažu kako ne postoji opasnost za žene koje su uzimale pilulu

32 milijuna kutija kontracepcijskih pilula Cilest povlače se iz prodaje s tržišta Europe, Azije i Latinske Amerike, prenosi Reuters.

Cilest proizvodi Janssen Pharmaceuticals Inc, dio korporacije Johnson & Johnson, a glasnogovornica Michelle Romano rekla je da je povlačenje 179 serija pokrenuto jer jedan aktivni sastojak u Cilestu nije doveo do "definirane specifikacije" u jednom rutinskom internom testu.

Testovi pokazuju kako se jedan od dvaju hormona u Cilestu otpušta sporije nego što je zamišljeno. Cilest sadrži dva hormona koji su slični prirodnim hormonima estrogena i progesterona. Pilula je dostupna u 43 zemlje, ali se ne prodaje u SAD-u.

Proizvod ostaje siguran i učinkovit, rekla je Romano, dodavši da ne postoji opasnost za žene koje su uzimale pilulu. Manje od 800.000 kutija ostaje dostupno za prodaju.

U protekle dvije godine J & J je s tržišta povukao lijekove bez recepta, kontaktne leće, uređaje za srce i punjenja za inzulinske pumpe.

>>DNK test otkriva za koga su kontraceptivi opasni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije