Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 2030. će sve igračke biti takve

Mattel se odriče plastike: Nova Barbie kolekcija je 100 posto ekološki prihvatljiva

Mattel.com
11.06.2021.
u 14:30

Tvrtka Mattel se još prije nekoliko godina obvezala da će do 2030. godine za sve svoje proizvode i ambalažu koristiti materijale koji su 100 posto razgradivi i ekološki prihvatljivi

Tvrtka Mattel koja proizvodi igračke lansirala je nedavno novu liniju popularnih Barbie lutki izrađenih od plastike koja bi inače postala oceanski otpad.

Nova se ljetna 'Barbie Loves the Ocean' kolekcija reklamira riječima The Future Of Pink Is Green (Budućnost ružičaste je zelena), ne bi li tako zainteresirala i djecu za 'zeleniju budućnost'.

Ovo je inače prva Mattelova kolekcija lutaka napravljena od reciklažne plastike, a produkt je udruženja s reciklažnom tvrtkom Envision Plastics.

Podsjetnik: Evo koje će ceste suta i prekosutra biti zatvorene zbog Ina Delta Rallyja

1/2

- Moramo napraviti sve što možemo da zaštitimo planet, da svojim primjerom idućim generacijama pokažemo da i oni mogu i trebaju raditi na smanjenju zagađenja okoliša i promicanju održivog načina života - rekla je potpredsjednica Mattela Lisa McKnight za CNN.


Inače, tvrtka se još prije nekoliko godina obvezala da će do 2030. za sve svoje proizvode i ambalažu koristiti materijale koji su 100 posto reciklažni i ekološki prihvatljivi. Tako su u svibnju ove godine započeli i s programom nazvanim 'Mattel Playback', koji potiče potrošače da im šalju svoje stare igračke, koje oni onda ponovno upotrijebe u proizvodnji novih...

- U Mattelu osnažujemo svaku generaciju djece da istraže čudo djetinjstva, a odgovornost prema našoj djeci shvaćamo vrlo ozbiljno: pa nastavljamo činiti sve kako bismo osigurali da djeca naslijede svijet pun potencijala - rekao je izvršni predsjednik i glavni direktor Mattela Richard Dickson.

Mattel inače nije usamljen u ovakvim svojim ekološkim naporima: i mnogi drugi veliki svjetski proizvođači igrački također nakon desetljeća oslanjanja na plastiku pokušavaju svoje proizvode učiniti ekološki prihvatljivijima: a znaju i da su potrošači sve svjesniji kako njihovi izbori utječu na cijeli planet...

Piloti u avionu moraju jesti različite obroke: Razlog je oprez! Pogledajte zašto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije